Saznajte kako izgleda kruna za ovogodišnju Miss Hrvatske Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Utorak, 28. kolovoza 2018. god. u 09:01

kruna2808181

 

Biti i osjećati se kao princeza, san je gotovo svake djevojke. Nositi svečane toalete koje zaustavljaju dah i biti Pepeljuga barem jednu večer, poseban je doživljaj i bajka koja se može ostvariti. Izbori ljepote mjesto su gdje se takve želje ostvaruju i gdje se osim ljepote koja je očita, stvaraju prijateljstva i skupljaju nezaboravne uspomene.

 

Miss Hrvatske je najstarije i najuglednije hrvatsko natjecanje ljepote i održava se od 1992. godine, a dio je izbora za Miss svijeta, koje je najstarije postojeće natjecanje ljepote. Natjecateljice izbora nisu samo lijepa lica, one su talentirane, teže visokom obrazovanju, aktivne su u humanitarnim akcijama, a svojim stavovima i ponašanjem zavrjeđuju biti ponosnim predstavnicama svoje zemlje. Od samih početaka izbora za Miss Hrvatske, naše su ljepotice ostvarivale odlične rezultate na svjetskom izboru pa je tako Fani Čapalija 1993. bila Miss Europe jednako kao i Branka Bebić 1994. Najveći uspjeh na izboru za Miss Svijeta postigla je Anica Martinović Kovač 1995. osvojivši titulu prve pratilje.

 

Ono što uvijek krasi ovakav oblik natjecanja i što plijeni posebnu pažnju je onaj trenutak proglašenja i same krunidbe. Svaka princeza svojom pobjedom zaslužuje krunu koja će simbolično zaokružiti cijelu priču i koju će pobjednica ponosno nositi. Upravo je kruna oduvijek bila i danas je simbol vladarske moći i časti, predstavlja nešto uzvišeno i veličanstveno. Za ovogodišnje natjecanje za Miss Hrvatske, čast da izrade krunu, čak četvrtu godinu zaredom, pripala je Zlatarnici Prahir koja je iz svoje radionice iznjedrila prekrasnu krunu. Na izradi krune, predano je radilo petero ljudi. Sam proces kreće od osmišljavanja dizajna koji se kompjuterski crta. Pošto se radi o velikom komadu nakita, morao se podijeliti na više segmenata, njih ukupno ukupno šest, od kojih se svaki nakon podjele printao u vosku 3D printerom. Nakon tog procesa, svi su se obrađeni dijelovi kasnije spajali u cjelinu.

 

Radi se o spoju tradicije i moderne tehnologije; krunu krase tradicionalna obilježja poput pletera i licitarskog srca, izrađena je 3D tehnologijom, a ručno je obrađena što pokazuje činjenica da je u nju upravo ručno ugrađeno tisuću najsjajnijih kristala. Upravo joj način izrade daje dašak posebnosti i pokazuje ljubav prema specifičnom zanatu izrade nakita. 450 g spretno oblikovanog srebra, preko 80 sati rada, strpljenje, posvećenost, preciznost i obožavanje svog posla, bili su potrebni da ovogodišnja kruna zablista ne nekoj od prekrasnih mladih dama.

 

Koja će ljepotica ove godine ponijeti titulu najljepše te tko je sretnica na kojoj će zasjati ovogodišnja veličanstvena kruna, saznat ćemo 1. rujna 2018. u Čakovcu na izboru za Miss Hrvatske.

 

Tekst: Press
Fotografije: Zlatarnice Prahir / Bojan Zibar

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2019 PartyHR. All Rights Reserved.