Kul modni pop up store ovog ljeta u Splitu Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Petak, 03. kolovoza 2018. god. u 12:06

moda0308181

 

Mladi hrvatski brend Unaesthetik, nakon više uspješnih prikazivanja svojih kolekcija u sklopu Cro-a-Portera, Bipa Fashion HR-a te samostalnih pop up evenata u Zagrebu, po prvi puta svoj rad predstavlja splitskoj publici u galeriji Arterija od 9. - 11. 08. 2018. Ručna dekonstrukcija pletiva kao osnovna nit vodilja i dalje je glavna inspiracija prilikom kreiranja svakog novog unikatnog komada, stvarajući cjeline koje se mogu nazvati kolekcijama, nerijetko završavajući u ormarima poznatih Hrvatica, kao što su fotografkinja Mare Milin, koreografkinja i balerina Andrea Solomun, voditeljica Mia Kovačić, pjevačica Franka Batelić, glumica Judita Franković i bivši top model i poduzetnica Kristina Šalinović.

 

Sa željom da se što više odmakne od zamorne uniformiranosti, Unaesthetik stvara komade koji ne poznaju granice spola, trenda ni sezone, već meko omataju siluetu beskonačnim mogućnostima stiliziranja. Prijezir prema etiketama bilo koje vrste rezultira potpunim odsustvom istih, a svaki se komad, kada je to moguće, personalizira ručno izvezenim inicijalima budućeg vlasnika.

 

Kako je u izradu svakog komada utrošeno i po nekoliko dana ručnog rada, Unaesthetik u potpunosti prati slow fashion koncept. Zbog takvog pristupa modi, kao logičan izbor za premijerno prikazivanje u Splitu nametnula se galerija Arterija, dizajnersko carstvo za one sa stilom i stavom. Osim autorskog nakita dizajnerice i vlasnice Gorane Gulišije, Aterija u svojoj ponudi, uz ostale, ima i odjeću i modne dodatke renomiranog dvojca I-gle.

 

Zajednički stav, da je moda prvenstveno nosiva umjetnost, rezultira trodnevnim druženjem u samom centru Splita, nakon kojeg će Unaesthetik komadi biti dostupni na adresi Vuškovićeva 5.

 

Više informacija o događanju potražite na: https://www.facebook.com/events/302856933784775/

 

Tekst: Press
Fotografije: Mare Milin, Jelena Balić i Vlatka Fuego

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2019 PartyHR. All Rights Reserved.