×

Upozorenje

Fotografije su arhivirane i nisu dostupne za online pregled!
×

Napomena

Ukoliko su Vam potrebne navedene fotografije molimo Vas da nam se javite na e-mail adresu: urednistvo@party.hr, sa točnim nazivom arhiviranog albuma. Naziv albuma je: images/stories/albumi/outlook040914
Tvrđava Punta Christo - Outlook festival - 04.09. Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Petak, 05. rujna 2014. god. u 17:27

 

Prvog dana sedmog Outlook festivala na lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pojavili su se gotovo svi očekivani posjetitelji, njih desetak tisuća. Do kraja festivala koji traje do nedjelje 7. rujna, očekuje se dolazak preostale tri tisuće ljubitelja bass i soundsystem glazbe.

 

Nakon što je Mr. Lauryn Hill svojim prvim nastupom u Hrvatskoj, ujedno i prvim datumom europske turneje, dostojno najavila 7. Outlook, isti se jučer rasplamsao na svih dvanaest pozornica razmještenih unutar same tvrđave, oko nje te u štinjanskoj luci, gdje se nalazi najveća festivalska pozornica – The Harbour. Lučku pozornicu sinoć je vodio Flowdan, britanski predstavnik grime i garage scene te jedan od pripadnika kolektiva Pay As You Go. Okupljene tisuće obožavatelja u ritualni su ples tjerali rado viđeni festivalski gosti – Buraka Som Sistema, poznavatelji dobrog tuluma – The Heatwave, dostojna zamjena bolesnom DJ EZ-ju – Rosca te britanska plesna senzacija – Hannah Wants.

 

Prašilo se i na drugim pozornicama – ljubljeni Mungo's ugostio je Sama Bingu i Fracturea, Void Kaytranadu, DJ Zinca i MJ Colea, Moat Iciclea i Proximu u furioznom drum'n'bass back2back nastupu, a Clearing zvijezde i kultne predstavnike britanske drum'n'bass scene – dBridgea i DJ Markya s MC Staminom.

Vikend na Outlooku predstavit će ostatak glazbene kreme s line-upa. Petak se očekuje s nestrpljenjem ponajviše zbog nastupa DJ-a FunkinEvena, Rosce, Moodymanna te čovjeka koji je u posljednji trenutak zamijenio Busta Rhymesa – Action Bronsona. Američki hip-hoper Bronson potječe iz Albanije, odakle mu je otac, no živi i djeluje u njujorškom Queensu. Rado repuje o hrani, a često repuje s kolegom Riff Raffom. Godina 2014. bila je prijelomna za njegov put ka zvjezdanom nebu – nakon nekoliko super uspješnih mixtapeova, priprema debitantski album. Subotu će zapaliti bravure nekoliko rado viđenih izvođača – Alixa Pereza, The Buga i Zeda Biasa te cjelokupni line-up The Harbour pozornice na čelu s DJ Premierom i Congo Nattyem. Nedjelja prolazi u znaku domaćih i regionalnih izvođača sa Seasplash festivala, koji će drmati The Garden pozornicom, te nastupima Davida Rodigana, Grooveridera, Gentlemans Dub Cluba i ostalih.

Domaći Digitron Sound (dub) nastupa u subotu i to u sklopu predstavljanja moćnog labela Subdub dok Snap + V:MC, d'n'b ekipa iz Rijeke, nastupa u nedjelju na Arija stageu. Bosanskohercegovački reggae Baga Sound gostovat će u ponedjeljak, nakon zadnjeg dana Outlooka, na Beach stageu.

Od četvrtka, 4. rujna, povoljnije festivalske ulaznice za posjetitelje Outlook festivala iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije mogu se kupiti samo na festivalskoj lokaciji, na glavnom ulazu – na blagajni (box office). Festivalska ulaznica za tri dana može se kupiti po cijeni od 600 kuna (vrijedi za petak/subotu i nedjelju), dvodnevna ulaznica za 500 te jednodnevna ulaznica za 250 kuna.

Tekst: Press
Fotografije: Marc Sethi
{gallery}albumi/outlook040914:140:90:0{/gallery}

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2020 PartyHR. All Rights Reserved.