×

Upozorenje

Fotografije su arhivirane i nisu dostupne za online pregled!
×

Napomena

Ukoliko su Vam potrebne navedene fotografije molimo Vas da nam se javite na e-mail adresu: urednistvo@party.hr, sa točnim nazivom arhiviranog albuma. Naziv albuma je: images/stories/albumi/retro121116
Hotel Kvarner Opatija - RetrOgledalo - 12.11. Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Nedjelja, 13. studenog 2016. god. u 21:29

retro1211161


Već u prvim sekundama „RetrOgledala", dok su se voditelji Oliver Mlakar i Robert Ferlin približavali pozornici, znali smo da nas nakon sinoćnje vrlo emotivne danas očekuje zabavna večer. Oliverov i Robertov „voditeljski duel" ne možemo opisati samo kao susret generacija, već s obzirom na program festivala - i susret dva vremena. Nekadašnje prvo televizijsko lice bivše države, ali i opatijskog festivala u ulozi mentora i današnji broj jedan radijskog i TV mikrofona u regiji u ulozi učenika, a prema scenariju nagrađivanog književnika i novinara Renata Baretića, kroz crtice, anegdote, pošalice, bockanja, ali i video priloge te razgovore s gostima i izvođačima, na vrlo su zanimljiv i opušten način ispričali priču opatijskog festivala zabavne glazbe iz perspektive tri izvođača.

 

Josipa Lisac, Neno Belan i Gabi Novak prema redu pojavljivanja otpjevali su s gostima-izvođačima svoje hitove praćeni izvrsnim Jazz Bandom HRT-a pod ravnanjem maestra Andreasa Marinella. Uz jednu i jedinstvenu Josipu Lisac slušali smo i tri osobe A, B i C Josipe iz igre detekcije popularne „Kviskoteke": Ninu Badrić, Ivanu Kindl i Luce. Neni su se, uz nezaobilazne Fiumense u izvedbama pridružili Maja Posavec i vokalni sastav Akvarel, dok su uz Gabi pjevali Maja Vučić i Marko Tolja. Upravo njihovim duetom Arsenove „Sve što znaš o meni" zaokružen je dvodnevni program drugog izdanja RetrOpatijskog festivala.

 

Završni vapaj violine u pjesmi u potpunosti je oslikao nostalgičarska lica publike: njih šestotinjak svih generacija koji potvrđuju da je ostavština opatijskih festivala iz druge polovice prošlog stoljeća nešto što treba njegovati i očuvano proslijediti u naslijeđe nadolazećim generacijama.

 

Tekst: Press
Fotografije: David K. - Foto Luigi Opatija
{gallery}albumi/retro121116:140:90:0{/gallery}

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2020 PartyHR. All Rights Reserved.