lauba1411231

Na najljepši način sinoć je u Laubi obilježena obljetnica preranog odlaska jednog od najvećih glasova regije - Massima. Na inicijativu njegove supruge Eni na koncertu za pamćenje okupili su se Massimovi kolege i prijatelji i pred oduševljenom publikom izveli su neke od najvećih hitova omiljenog glazbenika. Program su vodili Massimovi prijatelji, voditeljica Tatjana Jurić i Massimov dugogodišnji pijanist Saša Ismailovski.

Večer je otvorio Massimov bend koji je uz pomoć saksofonista Igora Geržine uz pjesme Indija, Zamisli i Tišina publiku savršeno uveo u magičnu večer. Najbolji uvod u vokalne izvedbe napravio je Dino Jelusić spektakularnom izvedbom pjesme Sjaj u tami. Nakon toga uslijedio je Jedan dan ljubavi, pjesma koja je Jelusiću savršeno legla i koja je i kod publike i kod glazbenika potpirila eksploziju emocija.

Nakon Dine, na pozornici je ovacijama pozdravljen Matija Cvek koji je svojim izvedbama pjesama Neka ti plove brodovi i Kladim se na nas dirnuo sve prisutne. Uslijedila je grupa Meritas i hit koji su Meri i Anita toliko puta izvele s Massimom, a sada su u sjećanje na Maxa otpjevale Odjednom ti same, ali s neviđenom energijom i emocijom.

Jednaku je snagu glazbe i interpretacije pokazao i crnogorski glazbenik Sergej Ćetković otpjevavši pjesmu koju je napisao za Massima - Nisam spreman. Pozornicu je zatim pomela Vanna s pjesmom Sretan put, a nakon toga publika je s njom u glas otpjevala stihove hita Iz jednog pogleda, dok ju je na klavijaturama pratio autor pjesme, Predrag Peggy Martinjak.

Ovaj vrhunac koncerta mogla je nadopuniti samo još Nina Badrić s jedinstvenom izvedbom pjesme Suze nam stale na put koju je publika oduševljeno pozdravila. Na pozornicu je Nina pozvala Sergeja Ćetkovića te su zajedno maestralno izveli pjesmu - Stranac, a publika im je pružila nezaboravnu i najglasniju potporu. Još jedan duet oduševio je prisutne - Matija Cvek i Anita Valo iz grupe Meritas otpjevali su legendarnu - Zar više nema nas.

Posebnu je energiju na pozornicu donio Ivan Dečak, autor Massimovih posljednjih hitova koji je izveo pjesmu Nama se nikud ne žuri, a zatim i naslovnu pjesmu koncerta Mali krug velikih ljudi koja je savršeno zatvorila vokalni dio večeri.

Massimov violinist i bliski prijatelj Bruno Urlić emotivno je predstavio bend - Gojka Tomljanovića, Alena Svetopetrića, Marka Matoševića, Borisa Popova, Ivana Pešuta, Brunu Kovačića, te Ivu Popeskića. Te su zajedno pružili maestralnu izvedbu pjesama Dodirni me slučajno, Samo jedan dan i Razlog. Koncert je zatvoren na način kako ga je i Massimo uvijek završavao - pjesmom Krug u žitu.

Predivna izvedba benda dirnula je sve prisutne, a onda je uslijedio najemotivniji dio koncerta, bend je prekrilo transparentno platno i preko njihovih silueta prikazana je projekcija Massimove izvedbe Kruga u žitu iz Arene Zagreb. Uz suze, ali i dugotrajan pljesak završena je večer slavlja glazbe jednog od najvećih.

Tekst: Press
Fotografije: Filip Bušić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO