milano0805231

Milanski tjedan dizajna i pripadajući sajam Salone del Mobile, najvažniji su i najprestižniji svjetski događaji koji privlače dizajnere, arhitekte i zaljubljenike u dizajn. Naša nagrađivana dizajnerica interijera Mirjana Mikulec povela je polaznike svoje škole u Milano kako bi svjedočili najnovijim trendovima i inovacijama u dizajnu interijera.

"Uvijek poseban naglasak stavljamo na praktični dio i to je razlog zašto sam ovu školu i pokrenula. U Milanu su polaznici mogli osjetiti to uzbuđenje kreiranja, komunikacije s proizvođačima, ali i vidjeti na koji način se klijentima nudite neka nova rješenja." - ističe Mirjana te objašnjava da je manjak praktičnog iskustva novih generacija dizajnera interijera osnovna prepreka pred kojom se nađu. "Nitko vas neće angažirati ako nemate nekoliko projekata iza sebe, a ne možete ih dobiti jer nemate praktičnog iskustva. To je začarani krug mnogih profesija, a pogotovo ove, koja vas tjera da se snalazite kako god znate, da radite besplatno ili debelo ispod tržišne cijene. I sama sam prošla kroz isto kada sam počinjala karijeru, pa sam odlučila pokušati tome stati na kraj tako da polaznici koji uspješno završe oba smjera imaju pravu praktičnu osnovu koja će im poslužiti kao odskočna daska."

Predavači koji drže satove budućim stilistima i dizajnerima interijera redom su renomirani stručnjaci iz branše čije bogato iskustvo polaznicima pruža odličan uvid I razumijevanje teorijskog znanja. No, praktični dio nastave ono je što razlikuje ovu školu od ostalih.

"Na sajmu doslovno ne znate gdje biste prvo pogledali, toliko je impresivnih izlagača da vas zaboli glava. Moram priznati da je jedno gledati i čitati o tome, a potpuno druga stvar stvarno i iskusiti kako cijeli Milano tijekom tog tjedna naprosto živi i diše dizajn." - izjavila je polaznica Suzana Nikolac.

Tako je put na najveći sajam namještaja u Milano bilo izvrsno iskustvo za buduće profesionalce koji su se iz prve ruke mogli upoznati s tisućama svjetskih brendova, trendovima koji nas očekuju, ali i upoznati mnogobrojne stručnjake iz sfere opremanja interijera I eksterijera te razmijeniti kontakte. Pitali smo ih koje su to novitete I trendove zapazili, a većina se slaže da je AI tehnologija ono što je definitivno najveći iskorak ove godine. Uz to, u trendu je tamniji dekor drva, zlatni I mjedeni akcenti I dalje su in, no vidi se da na mala vrata dolazi sad već gotovo zaboravljeni srebrni sjaj. Ono što I dalje dominira većinom namještaja I dekoracija također su organski oblici, zakrivljene linije I afinitet prema tamnijem, intenzivnijem koloritu koji je, slažu se, pravo osvježenje nakon gotovo jednog desetljeća bijelih interijera.

"Meni je ovo neprocjenjivo iskustvo, ekipa je super pa vam je gušt spojiti ugodno s korisnim i upoznati se s novitetima, inovacijama i općenito vidjeti kako diše Milano tijekom tjedna dizajna. Jako mi je drago što sam upisala ovu školu, do sad sam stekla baš puno znanja, ali posebno mi je važan upravo ovaj praktični dio. Radimo i učimo u malim grupama koje su formirane prema tome kako kome odgovara zbog posla, fakulteta i sl. To što sam odlučila ostvariti svoj san, uložiti novac u obrazovanje i postati dizajner interijera- moja je najbolja odluka."- zaključuje polaznica Pina Primorac.

Ako i sami razmišljate o tome da postanete dizajner interijera, trenutno su otvorene early bird prijave, a sve detalje saznajte na www.mirjanamikulec.com.

Tekst: Press
Fotografije: Privatni album

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO