Journée - dizajnersko putovanje Ane Tevšić Nauković Ispis
Autor: Press centar   Objavljeno: Četvrtak, 09. rujna 2021. god. u 11:40

journee0909211

 

Kada vas naša najpoznatija produkt dizajnerica Ana Tevsic Naukovic pozove na putovanje, koje je ona kreirala, odmah znate da će to biti nešto što oduzima dah. A kada to putovanje zabilježi nepogrešivo oko fotografkinje Mateje Vrcković postaje jasno kako je pred nama jedno nježno kreativno stvaralaštvo.

 

Nakon mnogobrojnih nagrada i predivnih projekata Ana je odlučila svoju neiscrpnu kreativnu energiju usmjeriti na proizvod koji je za razliku od njenih dosadašnjih radova puno intimniji i puno bliži njenim stvaralačkim afinitetima.

 

Sunce i oblaci glavni su motivi nove Journée kolekcije nakita koju je ova nagrađivana dizajnerica osmislila i pripremila prije dvije godine i moramo priznati kako nas je dovoljno dugo ostavila da čekamo njen bajkoviti nakit. Promišljajući o svakom detalju Ana je ostala vjerna svom minimalističkom identitetu, no u isto vrijeme dajući ovoj predivnoj kolekciji poseban potpis kojim i ona sama prelazi u neke nove sfere dizajna.

 

Journée ili u prijevodu dan, kolekcija je inspirirana procesom nastajanja te se sastoji od dvije mini kolekcije koje će zasigurno oduševiti sve ljubiteljice minimalističkog nakita. Sunce kolekcija sastoji se naušnica i ogrlice dok se Oblaci kolekcija sastoji od naušnica i prstena.

 

„Velika sam ljubiteljica stila 50ih, no isto tako moja je velika ljubav minimalizam i funkcionalnost. Kada sam odlučila dizajnirati Journée kolekciju htjela sam sve svoje zaljubljenosti prenijeti u jedan stilski moment ukrasa. Ukrasa koji u jednom dahu otkriva ono što sam ja i ono što ja vidim kao suptilni dodatak ženske ljepote. Materijal koji sam koristila je srebro u mat pozlati i s njim sam dobila slobodu i mekoću izrade koju sam htjela postići pogotovo kod kompleta u obliku oblaka" objasnila nam je Ana te dodala kako je sav nakit ručni rad još jedne divne žene, Mateje Matić, koja je svoj talent u izradi i obradi nakita pretočila u ovu divnu kolekciju.

 

Motive cijele Journée kolekcije, sunce i oblake, Ana često koristi u u izlogu svog šarmantnog studija u centru Zagreba. Njen studij već je nekoliko godina nezaobilazan kutak za sve ljubitelje product dizajna, ali i za sve ljubitelje vizualnog identiteta koji ova posebna dizajnerica njeguje kroz svoje stvaralaštvo.

 

Limitirana Journée kolekcija nakita biti će dostupna isključivo na https://atn.la.

 

Tekst: Press
Fotografije: Mateja Vrcković
Model: Ana Tevšić Nauković