eateria1703251

Nedostajalo vam je mjesto u Zagrebu gdje u pola dana možete pobjeći na dobar brunch, bez grižnje savjesti uživati u mimozama i diviti se pogledu s jedne od najljepših rooftop terasa? Ove subote restoran Eateria doskočio je tom izazovu, napravio gastronomski iskorak i predstavio svoju verziju koncepta koji se već godinama slavi u svjetskim metropolama - bottomless brunch. Među raznovrsnim interpretacijama tradicionalnih jela, kao apsolutne favorite izdvojili smo Slavonski benedikt - kreativnu interpretaciju Eggs Benedicta s domaćim slanim muffinom i slavonskim špekom crne svinje, Seosku shakshuku - sataraš s jajima na oko, spoj poznatih, nostalgičnih okusa hrvatskih sela i Šnitu iz snova - pohani kruh s namelakom, slanom karamelom i borovnicama.

Brunch koji slavi tradiciju - napokon!

Za sve one koji se pitaju što točno znači bottomless brunch, odgovor je jednostavan - vrhunska hrana i neograničena pića, uz dobru atmosferu. Riječ je o ultimativnom hedonističkom iskustvu, savršenom spoju jutarnjeg užitka i ležerne dnevne atmosfere. U prijevodu, kad jednom sjednete, vaša čaša nikada ne ostaje prazna, a svaki tanjur donosi novo iznenađenje.

"Željeli smo stvoriti iskustvo koje kombinira autentičnu hranu, vrhunske koktele i opuštenu atmosferu. Brunch je trenutak kada zaboravljamo na svakodnevne obveze i uživamo u malim stvarima. Zagreb zaslužuje ovakvo mjesto, mjesto koje prati lifestyle suvremenog čovjeka, njegove zdrave navike i poštuje njegovo slobodno vrijeme koje nam danas predstavlja najveći luksuz. Posebno sam ponosna na naš gastronomski potpis bruncha kojim smo pokazali kako spojiti tradicionalni doručak i ručak u jedinstveno, suvremeno jelo visoke kvalitete.” - izdvojila je Tena Majetić Škugor, vlasnica restorana Eateria.

Zagorski grijeh, Picekova avantura, Car (ni)je gol

Naravno, ono što brunch čini nezaboravnim je - hrana. Jelovnik bruncha s više od deset gastro kreacija potpisuje chef Vilim Sikavica, koji posljednje tri godine predvodi kulinarski tim Eaterie, donoseći sofisticirani pristup autorskoj kuhinji. Ove subote, njegova interpretacija klasičnih jela ponovno je oduševila i najzahtjevnija nepca. Meni je pomno osmislio kako bi zadovoljio različite ukuse, ali i unio dašak mističnosti s kreativnim nazivima jela.

"Pri osmišljavanju menija fokusirali smo se na kvalitetne, domaće namirnice i njihovu pripremu na način koji naglašava izvorne okuse. Cilj nam je bio ponuditi tradicionalna jela koja smo naviknuli pripremati za doručak i ručak, objediniti ih u zanimljive porcije i dati im moderan karakter. Zagorski grijeh pripremamo od tradicionalnog domaćeg tijesta i svježeg sira, dok kod Slavonskog benedikta spajamo bogatstvo slavonskog špeka i mekoću svježe pečenog english muffina. Picekova avantura donosi klasične mlince koji upijaju bogate sokove pečenog piceka, dok sataraš s jajima na oko ostaje vjeran izvornim okusima, s domaćim paprikama i rajčicama koje daju intenzitet svakom zalogaju. Svakako bih izdvojio i domaće štrukle, sir i vrhnje s uštipcima te našu izvedenicu soparnika koji će, vjerujem, postati neizostavan izbor svakog bruncha.” - naglasio je Sikavica prilikom predstavljanja brunch menija.

Poseban hit bruncha bila je i Slatka tava - inspirirana dutch palačinkama, ali s tradicionalnim izričajem, kao i Šnita iz snova - pohani kruh s namelakom, slanom karamelom i borovnicama te neodoljivi carski drobljenac poslužen uz domaći džem ili rastopljenu čokoladu. Osim vrhunskih jela, gosti mogu uživati i u posebno osmišljenim koktelima među kojima se ističe neizostavna Mimosa, Bloody Mary, Bellini i Pelin Sour.

Hedonizam koji zaslužujete

Dok su jela neprestano stizala na stolove, a piće teklo u neograničenim količinama, restoranom je vladala zarazna pozitivna energija. Više od 40 poznatih lica iz raznih industrija, okupilo se kako bi doživjelo novi koncept bruncha, dijeleći osmijehe, priče i trenutke koje vrijedi pamtiti: Lidija Lešić, Ana Radišić, Lucija Lugomer, Paula Sikirić, Ivana Pirizović, Eni Đorđević, Kristina Štriga… Osim ukusne hrane, kreativni tim Eaterie okupljenima je pripremio i različite specijalitete koji sami pripremaju i uzgajaju u vlastitom vrtu na 7. katu zgrade: pesto od kadulje, lovorov list i ružmarin, domaća foccacia i sušena tjestenina, domaći džem, maslinovo ulje...

Dobra vijest je da se ovaj brunch neće zadržati samo na vikendu. Brunch će biti dostupan svaki dan od 11 do 13 sati (osim ponedjeljkom) uz sezonsku izmjenu menija i bottomless koktele. Naravno, Eateria i dalje ostaje vjerna svom provjerenom konceptu slow fooda, za opcije ručka i večere a la carte, kojim su se već dokazali na gastro sceni.

Stoga, ukoliko tražite savršen bijeg od poslovne rutine usred tjedna ili vikend hedonističko iskustvo s prijateljima, Eateria je definitivno mjesto koje morate posjetiti. Jedno je sigurno - ovdje se ne broje kalorije ni ispijene čaše, nego samo dobri trenuci.

Tekst: Press
Fotografije: event: Bojan Zibar / food: Bojan-Haron Markičević

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO