U četvrtak je u Champaigne Baru Pommery održano natjecanje barmena pod nazivom Coca-Cola Junior Barmen Cup 2015. Udruga konobara i barmena hrvatske u suradnji s poznatim riječkim Champaigne Barom Pommery i Coca-Colom HBC Hrvatska d.o.o. kao glavnim pokroviteljem organizirala natjecanje barmena u slobodnome stilu.


Ostali su pokrovitelji koji su zaslužni za održavanje događaja: Brugal, Mobis-Electronic d.o.o., Orsa Drinks, Bols, Scorpio d.o.o., Barkoncept.hr, Dukat d.d., Hausbrandt kava, pizzeria Maslina i Marina Botel.

Pokrovitelji: Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarner i Primorsko-goranska županija.

Medijski pokrovitelji koji su nas podržali: Večernji list, Novi list, Totalni FM, InBar Magazin, Teklić, Kokteli.hr, Fiuman.hr, Rijeka Klik, Party Hr i Kigo.hr.

Natjecanje je suđeno po pravilima WFA, dakle barmeni su imali svaki po pet minuta nastupa tijekom kojega su morali zadiviti publiku, posjetitelje i, što je najvažnije, suce te na taj način skupiti bodove za pobjedu.

Zagrijavanje za natjecanje odradili su naši medijski pokrovitelji koji su se okušali u izradi koktela, a kao najspretniji i najuspješniji pokazao se Totalni Fm iz Rijeke. Svojim koktelom i uz pomoć barmena i publike osvojio je majice kao mali znak zahvalnosti na sudjelovanju od Barmen.hr-a i Coca-Cole. Ostali su sudionici medijskoga natjecanja bili Kigo.hr i Coca-Cola. Zahvaljujemo svima koji su uveličali jubilarni 5. Coca-Cola Junior Barmen Cup.

Na natjecanju je sudjelovao 31 barmen iz svih dijelova Hrvatske koji su morali odmjeriti svoje teoretsko i praktično znanje stečeno u Školi barmena. Pripremali su po dva koktela, jedan u working flair-u, a jedan u exhibition flair-u.

Službeni je dio počeo u 14 sati svečanim otvorenjem, a trajao je sve do 00.30. Sudački žiri u čijemu su se sastavu našli Zoran Lukić, Filip Pleteš,Karlo Damijanić,Siniša  Novković i Sergej Dedić, bodovanjem prema pravilima WFA proglašeni su pobjednici. Prvo je mjesto pripalo Anti Matušanu, drugo mjesto Ana-Mariji Kreber, a treće mjesto zauzeo je Rade Kovačević, dok je nagradu za „The best show“ osvojio Arijan Mačkić.  

Pobjednik je osvojio glavnu nagradu - Nokiu Lumia 1320. Veliki zaslon za još više zabave! Drugi Nokijin 6-inčni phablet donosi zaobljeno kućište s izmjenjivom stražnjom maskom, a veliki zaslon osigurava savršen doživljaj fotografija i filmova. Phablet je Nokia Lumia 1320 praktičan i za poslovne korisnike jer je pristup svim poslovnim podacima jednostavan, brz i lako dostupan uz aplikacije kao što su Microsoft Exchange, Office 365 i Lync. Pristup podacima možete dodatno zaštititi i time biti posve sigurni da će one biti dostupne isključivo vama.

Coca-Cola je osigurala zabavu za sve prisutne cjelodnevnim povratkom u prošlost, druženje s Marilyn Monroe i Elvisom Presleyjem uz djevojke na koturaljkama i ritmove rockabillyja. Na taj smo način i u ritmu 1950-ih proslavili stotinu godina dizajna Coca-Coline bočice i 5. jubilarni Junior Barmen Cup!

Nakon uručenja je zahvalnica i nagrada za sve natjecatelje, uzvanike i goste organizirana velika zabava (after – party) u Champaigne Baru Pommery na kojoj su se svi gosti mogli počastiti koktelima po promocijskim cijenama i slaviti s Coca-Colom i Udrugom konobara i barmena Hrvatske do dugo u noć.

„Coca-Cola u središte svih svojih aktivnosti uvijek stavlja kupce. Sve što radimo radimo s posebnom pozornošću uzimajući u obzir potrebe i očekivanja naših kupaca. Sudjelovanjem u ovoj inicijativi koja nagrađuje najbolje barmene i naglašava važnost izvrsnosti u ugostiteljstvu društvo Coca-Cola još jednom potvrđuje svoju predanost ne samo prema osiguravanju visokokvalitetnih proizvoda nego i prema podizanju standarda usluga i pružanju najboljega doživljaja kupcima. Ove se godine, u kojoj slavimo stotinu godina postojanja kultne Coca-Coline bočice, prisjećamo svih legendarnih trenutaka, osoba i događaja koja su obilježila različite naraštaje, što pokazuje koliko smo postigli u to vrijeme. Postavljamo visoke ciljeve jer naši kupci to očekuju od nas, a to je poseban dio Coca-Coline čarolije i to je ono što nas čini jedinstvenim“, izjavio je rukovoditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Igor Ćutuk.

„Nakon dugog radnog i zabavnog dana Coca - Cola Junior Barmen Cup 2015. me podsjetio na iskrenu ljubav prema barmenskoj struci te kroz dulji niz natjecatelja koji su pod pritiskom publike ali i stručnog žirija dokazali da smo naše vrijeme i znanje uložili u prave osobe. Na proglašenju pobjednika svi natjecatelji su pokazali timski duh i sreću što su bili dio jednog godišnjeg spektakla. Izrazito sam ponosan na cijeli tim i natjecatelje jer je to odraz onoga što ćemo gledati na sezoni i vjerujem da će turistička ponuda Republike Hrvatske biti puno bogatija zbog svakog barmena i njihovog individualnog pristupa miksologiji. Natjecanja su uvijek dio posebne energije koju izvučem iz sebe jer je dio prezentacije  rada Udruge kroz cijelu akademsku godinu. Čestitam još jednom svim natjecateljima a posebno pobjednicima koji su pokazali da je trema samo dio performansa i da će biti bolji na našem sljedećem natjecanju međunarodnog tipa“ izjavio je predsjednik Udruge konobara i barmena Hrvatske - Zoran Lukić.

Tekst: Press
Fotografije: Bastardoo

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO