Malo-veliko finale Riječkog karnevala 2014. ponovno je uspjelo nadmudriti vrijeme i bez kapi kiše pokazati svu maštu, kreativnost i veselje djece koja su sudjelovala u ovogodišnjoj Dječjoj karnevalskoj povorci. Preko 5.000 djece u 72 grupe pokazalo je svoje maškarane kreacije, proplesalo duž cijele rute i pred svakom od 4 pozornice odradilo poseban program kojim su se predstavili brojnim gledateljima. Maškaricama iz hrvatskih vrtića i škola pridružile su se i dvije grupe iz Slovenije.

Prije same povorke, na Korzu su okupljene zagrijavale Prve riječke mažoretkinje uz zborove Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a gradonačelnik Vojko Obersnel je na glavnoj pozornici primio male predstavnike maškaranih grupa koje sudjeluju u povorci. Nakon toga krenuo je pravi show, povorka predvođena Kraljicom Riječkog karnevala Vedranom Šeguljom i Meštrom Tonijem te malim princom i princezom Riječkog karnevala, Leom Čaval i Bornom Javorcem, okrunjenim u sklopu Izbora princa i princeze u Tower Centeru Rijeka.

Ova povorka, mala samo po prosječnoj visini sudionika, nikako po brojnosti, još je jednom začarala Korzo i sve prisutne, a mali su se sudionici povorke nastavili zabavljati u zgradi Ex port Delta gdje je samo za njih postavljena još jedna pozornica. Za sve kojima malih maškara nije bilo dosta, Botel Marina i KUC Kalvarija ponudili su i danas dječje maškarane balove koji se održavaju svaki vikend od početka pa sve do kraja Riječkog karnevala.

Tekst: Riječki karneval
Fotografije: Miro Balov
{gallery}albumi/maskare230214:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO