Brojni poznati na otvorenju Miki's-a u Zagrebu Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Petak, 15. ožujka 2019. god. u 14:44

mikis1503191

 

Nova zagrebačka gastro oaza Miki's već je na samom svečanom otvorenju pokazala zašto će biti nova omiljena destinacija Zagrepčana i njihovih gostiju. U slavljeničkom raspoloženju gostima su poslužene brojne delicije, a svi su s velikim oduševljenjem razgledali izvrsno uređen prostor ovog novog mjesta.

 

Legendarni glazbenik Goran Bare oduševljen rock glazbom čak je i zaplesao dok je glazbenica Alka Vuica u društvu prijateljica razgledavala uspomene - eksponate iz kluba Gjuro koje krase ovaj prostor. Mariju Cvitanović dugo nismo vidjeli, no ovom prilikom je zaista blistala. Modni dizajneri Đurđica Vorkapić iz Hippy Gardena i Tomislav Krznarić uživali su u gastro delicijama kao i modeli Luna Valas i Damjan Leboš. Uz izvrsnu glazbu zabavili su se i Suzy Josipović Redžepagić, Snježana Mehun, bivša manekenka Helena Lončar i mnogi drugi. Restoran su svečano otvorili suvlasnik Miroslav Miki Balent, kuma Josipa Pavičić Berardini i dizajner prostora Nedjeljko Mikac Cak.

 

Miki's je zagrebačka priča koja ima svoju povijest, a koja se nastavlja u jednom novom vremenu. Prostor ovog restorana koji podiže ponudu Novog Zagreba odiše svojevrsnim „troterovskim"eklekticizmom. Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu i opuštenu atmosferu.

 

Naglašeno je koketiranje kičem koji u ovim odnosima poprima sasvim drugačije značenje. Centralni motiv je svojevrstan hommage 1980-im i 1990-im godinama. Čak su i dijelovi kultnog kluba Gjuro, poput šanka od epoksi smole s ugrađenim pop art elementima, prenijeti u novi restoran Miki's. Dominantan motiv u jednom dijelu interijera je velika reprodukcija Boschove slike, koja svojim koloritom i halucinantnim vizijama nadopunjuje hedonističku viziju cijelog prostora. Kombinacija platnenih tapeta, s op-artističkim motivima, reprodukcije slika manirističke reminiscencije koje sugeriraju kvazi građanski ukus s dijelovima neobrađenog metala, naoko su nespojivi elementi, ali ovdje stvaraju jednu zanimljivu i opuštajuću kompoziciju.

 

Gastro ponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s najnovijim trendovima svjetske kuhinje. Tu je i ponuda dnevne karte te brojne druge poslastice. Svaki dan u tjednu imat će svoje svježe pripremljeno jelo, a gosti će moći točno znati što se kojeg dana kuha. Miki's se nalazi u neposrednoj blizini jezera Bundek na adresi Brodska 1.

 

Tekst / Fotografije: Press

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2020 PartyHR. All Rights Reserved.