'Naša bila štorija' je osvojila i srca u Zagrebu! Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Nedjelja, 14. svibnja 2017. god. u 20:33

nbs1105171

 

Romantična priča o zabranjenoj ljubavi, oda Splitu i njegovim ljudima, sinoć je dobila svoj nastavak u Zagrebu koji je 'Našu bilu štoriju' objeručke prihvatio! Nakon splitskih natpisa da je ovo "mjuzikl bez ijedne krive note" i "vrh vrhova", sinoć je pozitivna energija ispunila zagrebačku Cibonu iz koje su se čuli hitovi 'Naše bile štorije' koje su zajedno otpjevale zvijezde ovog spektakla.

 

Nakon premijere 21.04. u Splitu gdje je Severina na pozornici proslavila rođendan, zagrebačka izvedba se poklopila s rođendanom Nenada Ninčevića, koji s Goranom Karanom potpisuje sve pjesme iz 'Štorije'.

 

Ovaj mjuzikl koji u sebi nosi dašak prošlosti i retro zvuka, brzo osvaja srca jer su to pjesme kakvih više nema u eterima, a publika je pokazala da ih se svakako zaželjela. Publika se u početku lagano zanjihala uz poznate stihove pjesama 'Štorija' i 'Manta me jubav' te nastavila promatrati zvijezde Severinu, Gorana Karana, Danijelu Martinović, Giuliana, Tedija Spalata i ostale kako se izmjenjuju na pozornici.

 

- Priču smo koncipirali poput ogledala, ona se događa nekim mladim ljudima koji su postojali onda, u prošlom vremenu kad su boje svijeta bile puno intenzivnije, ali poput refleksije žive u realiziranim ljudima današnjice. Stoga su Duje i Ane i dvoje mladih glumaca, kao i dvoje velikih zvijezda Goran i Severina. Oni su dio iste emotivne povijesti i gledajući ‘Štoriju’ mi gledamo dio emotivne povijesti koja se mogla dogoditi svakom od nas, objasnila je redateljica.

 

Severina je bila posebno dojmljiva u solo pjesmama 'Život je lip' i emotivnoj 'Ispovidi', kao i u romantičnom duetu 'Sta je svit' s Goranom Karanom koji je pokazao da je i dalje jedan od the voicea na domaćoj sceni s pjesmama 'Sanjaj', 'O more lipo' i 'Biloj pismi'. Splitski tenor, Stefan Kokoškov, koji je glumio Severininog oca je u više navrata pokazao svoj školovani glas i raspon.

 

Publiku su dojmili i mladi glumci Ivo Perkušić, Andrea Mladinić, Đana Kuzmanić i Luka Čerjan koji su glumili Severinu, Karana, Danijelu i Giuliana u mladim danima.

 

Posebno vrckavi su bili Danijela Martinović i Giuliano u svom duetu 'Mali orkestar', dok su kroz cijelu izvedbu odlično utjelovili Bjondu i Linca, najbolje prijatelje Duje i Ane.

 

U ulozi naratora Ćiribimbaša našao se odlični Joško Ševo koji je više puta publici izmamio osmijeh na lice. Poseban splitski začin ovoj cijeloj priči su dale Mirella Meić i Zorica Bučić koje su odlično utjelovile dalmatinske tračare u pjesmi 'Neka visi Pedro'.

 

Forcu pred kraj večeri su dodatno dale pjesme 'Živila nan jubav' i 'Dižen čašu vina' koje će se zasigurno od sada pjevati na svim feštama! Režiju ovog spektakla potpisuje Nina Kleflin, kostimografiju Matija Vuica, koreografiju Dejan Jakovljević, a produkciju Scardona.

 

Tekst: Press
Fotografije: Igor CC Kelčec

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2020 PartyHR. All Rights Reserved.