Povijesni dan za Hrvatski tenis - Hrvatski Premier Tenis Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Ponedjeljak, 08. lipnja 2020. god. u 08:09

donna0606201

 

Nikad viđen teniski spektakl pod nazivom Hrvatski Premier Tenis, jučer je u Osijeku okupio brojne hrvatske tenisače, koji nisu skrivali svoje uzbuđenje već pri samom ulasku u Teniski Centar Osijek. Upravo ondje, na samom početku ove sportske manifestacije, dočekalo ih je čak sto sedamdeset i petero mališana iz nekoliko osječkih teniskih klubova, koji su imali priliku zaigrati tenis sa svojim idolima, što je za mnoge od njih bilo ostvarenje sna.

 

Donna Vekić, hrvatska tenisačica i FED CUP reprezentativka, sa svojom je obitelji ujedno i domaćin ovog humanitarnog turnira. ''Ovo mi neizmjerno puno znači. Činjenica da su se svi igrači odazvali bez previše pitanja, čini me presretnom. Nadam se da će ovaj događaj svima ostati u prekrasnom sjećanju'' - dodala je Donna.

 

Otvaranje turnira započelo je pobjedom Borne Ćorića i Ivana Dodiga s razlikom 6:4 protiv dvojca Borne Goje i Franka Škugora. Nakon napete borbe i odličnog seta, fantastični dvojac Franko Škugor i Iva Primorac odnijeli su zasluženu pobjedu 6:1 protiv Ivana Dodiga i Tene Lukas. Zatim je uslijedila sjajna borba teniskih legendi Ive Majoli i Gorana Prpića s mladim talentima Matejom Dodigom i Nerom Tesankić. Ovaj zanimljiv okršaj završio je pobjedom 5:3 za Ivu Majoli i Mateja Dodiga. No, najiščekivaniji meč dana bio je svakako onaj između organizatorice turnira Donne Vekić i Lee Bošković, koji je završio rezultatom 6:4 u korist omiljene osječke sportašice, Donne Vekić. Potom su na teren ponovo stupili Borna Ćorić i Borna Gojo, a još jednu pobjedu rezultatom 6:2 zabilježio je Borna Ćorić.

 

Sjajni Duje Ajduković i Mate Pavić slavili su osvojenim setom 7:5 protiv Marina Čilića i Nikole Mektića. U novom meču, Marin Čilić odnio je pobjedu rezultatom 6:3 protiv Duje Ajdukovića. Sjajnu igru pokazali su suigrači Goran Ivanišević i Lucija Faj te Jelena Kostanić-Tošić i Fran Kuna, a pobjeda je otišla u tim Ivanišević-Faj s rezultatom 5:4. Odličnom taktikom, Ana Konjuh i Nikola Mektić upisali su pobjedu 7:5 protiv Antonie Ružić i Mate Pavića. Zadnji meč večeri bio je onaj između Jane Fett i Tereze Mrdeže, u kojem je Mrdeža slavila rezultatom 6:4.

 

Preostale dane turnira moguće je pratiti i putem društvenih stranica Hrvatskog Premier Tenisa, a svi gledatelji putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664, mogu podržati ovu humanitarnu akciju pod nazivom „Hrvatska i tenis protiv COVID-19“. Cilj je prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima, koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

 

Tekst: Press
Fotografije: Alen Večanin

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2020 PartyHR. All Rights Reserved.