mikulec1106241

U želji za promjenama u našem životnom prostoru postoji nekoliko stvari koje nas uglavnom sve ograničavaju i čine da odlažemo svoje planove za neka bolja vremena. Pored nedostatka vremena i nespremnosti da uložimo trud i vrijeme (jer namještanje novog doma ili adaptacija spadaju u najstresnije stvari u životu), na vrhu ljestvice razloga su svakako i nedostatan budžet te vrijeme s kojim raspolažemo.

Nepisana su pravila svakog uređenja interijera da se opremanje kao i građevinski radovi uvijek oduže a planirani budžet probije. To je ono s čime moramo računati, savjetuju majstori i dizajneri, kada se kreće u ovaj pothvat. Kako bi vas ohrabrili i pokazali vam kako se ovakav trud koji često poprima karakter avanture ipak isplati jer napokon imate prostor u kojem ćete uživati, nudimo vam novi projekt studija Mirjane Mikulec. Ovdje vam donosimo 3D vizualizaciju prostora, a finalni izgled možete vidjeti u InDizajnovom TV specijalu koji će biti prikazan u nedjelju, 16. lipnja.

Mlada vlasnica htjela je iskoristiti vrijeme dok nije u Hrvatskoj te je pred dizajneričin tim predvođen arhitektom Matkom Šimićem i dizajnerom Matom Jelavićem postavila dva glavna zahtjeva: da svi radovi, uključujući i namještanje, traju maksimalno dva mjeseca te da se sve obavi s planiranim budžetom. Kada uređenje povjerite stručnjaku, onda su kratak rok i zadržavanje unutar budžeta mogući - iskusnom timu lakše je doći do majstora i izaći iz eventualnih problema, kao i pronaći načine kako proći povoljnije. Tako je bilo moguće urediti interijer za 35 tisuća eura, iako je to podrazumijevalo nekoliko kompromisa i odustajanja od prvotnih želja. Budžet je uključivao adaptaciju i opremanje prostora – zidne i dio novih podnih obloga, novu kupaonicu i kuhinju te namještaj.

Dvosobni stan koji vam predstavljamo nalazi se u širem centru Zagreba, u stambenoj zgradi rađenoj početkom 2000-ih. Dobar tlocrtni raspored s kojim je vlasnica bila zadovoljna, kao i postojeći sadržaji (hodnik, kupaonica, kuhinja, boravak, radni kutak i spavaća soba) smanjio je uobičajene troškove micanja zidova koji su česti u adaptacijama, kako bi se dobio funkcionalniji raspored.

Ovdje se dogodilo nekoliko sitnijih izmjena, a one su se uglavnom odnosile na postojeći raspored elemenata u prostoru. Primjerice, spavaća soba sada je trebala samo jedan ležaj, a u prostor je trebalo dodati više garderobnih ormara. Smještanjem kreveta u nišu ispod prozora svakako se bolje iskoristio prostor nego u prijašnjem izdanju sobe.

Pored toga, njezina želja bila je bolji raspored u kupaonici, da umjesto kade bude tuš te da prostor u kuhinji bude funkcionalniji i bolje iskorišten. Tako je pozicija radne plohe u kuhinji povećana i mjesto ispod te plohe je pretvoreno u dodatne kuhinjske elemente što je osiguralo više mjesta za skladištenje.

Kako je izradom troškovnika premašen malo budžet, nastojalo se uštedjeti na stolarskim radovima (namještaju po mjeri) kao i nekim građevinskim radovima. Vlasnica je odustala od garderobnih ormara u hodniku kao i stola za šminkanje u spavaćoj sobi, te je umjesto njih stavljena gotova komoda, a u kupaonici je odustala od mijenjanja pozicija perilice rublja i bojlera.

Ovi kompromisi bili su nužni da se ostane unutar predviđenog budžeta. No, zato je u estetskom smislu ispunjena njezina želja da u interijeru vladaju svijetli neutralni tonovi, naročito bež paleta, što je prostoru donijelo, pored elegancije, i toplinu i mekoću. Za to su se pobrinule i svijetle drvene površine pa je stvoren ugodan i funkcionalan dom koji odgovara potrebama i željama mlade vlasnice.

U 30-minutnom tv specijalu, u nedjelju 16. lipnja, na RTL-u ćete moći vidjeti detaljno sve faze transformacija ovog stana od 44 kvadrata.

Tekst: Press
Fotografije: Darko Mihalić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO