Ana Rucner i Matej Meštrović u glazbenoj večeri za pamćenje Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Petak, 24. srpnja 2020. god. u 13:10

ana2407

 

Ana Rucner i Matej Meštrović predvodnici su posebnog glazbenog koncerta inspiriranog zajedništvom, empatijom i pomaganjem koji nas u nedjelju, 2. kolovoza u 21 sat očekuje u umaškoj Župnoj crkvi. Prelijepa violončelistica i omiljeni pijanist i skladatelj u prekrasnom sakralnom ambijentu iz baroknog doba izvest će poseban repertoar najljepših djela klasične glazbe. Posjetitelje će posebno razveseliti Meštrovićeva obrada "Vivaldijevog" ljeta kao i skladba Dolcello Mediterana koju je Matej skladao upravo za Anu.

 

"Za glazbenikov rast izuzetno je važno kvalitetno školovanje i drago mi je da ovim koncertom uz kolegu Mateja Meštrovića mogu podržati školovanje mlade glazbenice. Dragu umašku publiku pozivam da dođu na naš koncert i time podrže školovanje mladih glazbenika jer svi dobro znamo da baš na njima svijet ostaje. Pogotovo danas, kada živimo u neizvjesnosti te nemamo puno ovakvih prilika, ovaj koncert smatram velikim darom za sve nas. Zahvaljujem Lions klubu Novigrad kao i svim suorganozatorima te se izuzetno veselim muziciranju sa mladom umjetnicom Larisom Rojnić." - istaknula je Ana Rucner koja je kratak odmor prije koncertu iskoristila za ljetovanje s obitelji na Pagu. "Vrijeme ususret koncertu kao i cijelo ovo ljeto provodim aktivno, vježbam violončelo i pripremam repertoar koji ćemo Matej i ja izvoditi te uživam svaki slobodan trenutak sa svojim 14-togodišnjakom."

 

Emotivnu večer svojim nastupom upotpunit će mlada pijanistica Larisa Rojnić. Ova mlada glazbenica iz Buja studentica je druge godine na Sveučilištu Universitat fur Musik und darstellende Kunst u Grazu, a želja joj je ostaviti trag u klasičnoj glazbi. Sigurni smo da ćemo o njenim izvedbama jednog dana s oduševljenjem govoriti. Ljubav prema glazbi rodila se još u djetinjstvu, a tijekom godina Larisa je svoj talent dokazala na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Osvojila je brojne nagrade među kojima su apsolutna prva nagrada i posebna nagrada za najbolju izvedbu zadane skladbe na 11. Ars Nova međunarodnom natjecanju u Trstu 2016., treće mjesto te posebna nagrada organizacije Soroptimist na 11. Pianale Junior Međunarodnoj Akademiji u Schloss Hallenburgu 2017., apsolutna prva nagrada i posebna nagrada za najboljeg pijanista natjecanja na Međunarodnom natjecanju Tartini u Piranu 2018., Zlatna plaketa i treće mjesto na državnom natjecanju TEMSIG u Jesenicama 2019. Usavršavala se na seminarima priznatih pijanista i pedagoga kao što su Grigory Gruzman, Uta Weyand, Milana Chernyavska, Ruben Dalibaltayan, William Fong, Zuzana Niederdorfer, Valery Piasetsky te nastupala solistički u Sloveniji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i Italiji.

 

Ostvarenje Larisinih snova upravo je vodilja ovogodišnjeg donatorskog koncerta. Njezinom školovanju već godinama pomaže Lions klub Novigrad, a organizaciji ovogodišnjeg koncerta priključili su se i dali najveći doprinos Grad Umag te Ustanova Festum. Sav prihod od prodanih ulaznica namjenjen je Larisinom daljnjem školovanju.

 

"Svaki koncert za mene je uvijek i iznova velika svečanost. Trenutak kojem se veselim poput malog djeteta poklonima. No, koncert je poklon koji ide u oba smjera. Publika od mene dobije glazbu, a ja od publike dobijem sretna lica i pljesak. Na taj način glazba živi još dugo u svima nama i nakon koncerta. Stoga mi je teško riječima opisati koliko se veselim koncertu u Umagu!" - najavio je Matej Meštrović.

 

Lions klub Novigrad dio je humanitarne organizacije Lions Hrvatska te međunarodne organizacije Lions Club International koja broji više od 1,4 milijuna članova u 210 zemalja i najveća je humanitarna organizacija u svijetu te jedina humanitarna organizacija članica UN-a. LC Novigrad okuplja članove iz cijele Bujštine. U dosadašnjih 16 godina djelovanja, uz pomoć velikog broja plemenitih osoba, obrtnika, gospodarstvenika, tvrtki, banaka i gradskih institucija, lions klubova iz susjedstva, ali i inozemstva te medijski poznatijih osoba, prikupili su i donirali preko 1.500.000,00 kuna.

 

U prodaju će biti pušteno samo 100 ulaznica za koncert koje će se moći kupiti po cijeni od 50 kuna na ulazu u Župnu crkvu Umag sat vremena prije koncerta.

 

Organizatori su se pobrinuli da se poštuju sve preporučene epidemiološke mjere i da slušatelji mogu nesmetano uživati u ovom predivnom koncertu.

 

Izvor: Press

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2021 PartyHR. All Rights Reserved.