majestic20021

Dugački stolovi u obliku valova, drapirane tkanine koje se prelijevaju preko rubova, show cooking pred gostima i filozofija zero waste samo su neki od trendova koji će, prema cateringu Majetić, oblikovati evente u 2025. godini. Pod kreativnim vodstvom Tene Majetić Škugor, prvi u Hrvatskoj predstavili su Food and Dine Editorial, vizualnu i konceptualnu kampanju koja predviđa i oblikuje nove trendove u svijetu gastronomije.

Okus tradicije, vizija budućnosti

S više od 30 godina poslovanja, četiri tisuće organiziranih cateringa i gotovo dvije tisuće vjenčanja, Catering Majetić sinonim je za besprijekornu uslugu, vrhunsku hranu i sofisticiranu estetiku. Njihova reputacija dosegnula je vrhunac još 2007. godine kada su proglašeni najboljim cateringom na svijetu, a 2012. godine doživjeli su uspješan rebranding koji je unio novu dozu kreativnosti i suvremenosti u njihovo poslovanje. Iza svega stoji obiteljska vizija - posvećenost, toplina i nepresušna želja da se svakom gostu pruži nezaboravno iskustvo. Ova kreativna kampanja odražava njihovu viziju budućnosti gastronomije i predviđa ključne trendove koji će oblikovati event industriju ove godine.
"Strastveni smo, iskusni i uvijek u potrazi za inovacijama koje će transformirati iskustvo naših klijenata. Catering više nije samo jelo na tanjuru - on je doživljaj, emocija i iskustvo koje vas mora osvojiti na prvu. Upravo iz tog razloga imali smo potrebu predstaviti svijetu našu viziju globalnih trendova kulinarske umjetnosti i gastronomskih doživljaja. Vjerujem da će ovi trendovi zavladati event industrijom i neizmjerno me veseli što ih upravo mi imamo priliku uvesti na velika vrata u Hrvatsku.“ - izjavila je Tena Majetić Škugor, vlasnica cateringa Majetić.

Eventi 2025: Top 10 trendova

Prema stručnom timu, viziji glavnog chefa i kreativnom vodstvu cateringa Majaetić, ovo je deset ključnih trendova koji će obilježiti 2025. godinu:

1. Ekskluzivne pop-up lokacije - Catering izlazi iz klasičnih okvira i dolazi na jedinstvene lokacije - od rooftop terasa do skrivenih vrtova i industrijskih hala.
2. Show cooking - Interaktivno iskustvo pripreme hrane pred gostima, čime se naglašava svježina sastojaka i kulinarska vještina. Gosti sudjeluju u pripremi hrane kroz live cooking stanice, DIY koktel barove i iskustvene degustacije.
3. Wave table set - Dugački stolovi u obliku valova, zajedničke trpeze s cvjetnim aranžmanima, svijećama i ručno rađenim posuđem.
4. Drapery uređenje stolova - Nabrana tkanina koja pada preko stolova dodaje sofisticiranost i vizualni dojam luksuza.
5. Old money stil - Povratak klasičnoj eleganciji s naglaskom na suptilni luksuz i bezvremensku estetiku.
6. Topla jela iz 'bakinog' posuđa - Serviranje toplih jela u tradicionalnom kuhinjskom posuđu na stolu pred gostima
7. Mini porcije & degustacijski meniji - Fokus na manja, ali sofisticirana jela koja omogućuju gostima kušanje više različitih okusa.
8. Sommelier i pairing opcije - Gosti biraju kombinaciju hrane s vinima, koktelima ili bezalkoholnim napitcima prema svojim preferencijama.
9. Artizanski deserti - Ručno rađeni kolači, gourmet praline i personalizirani slatki zalogaji postaju nezaobilazan dio ponude.
10. Lokalno i sezonsko - Fokus na povrću i zdravim namirnicama iz lokalnog uzgoja, s naglaskom na održivost i podršku malim proizvođačima.

Putovanja kao inspiracija

Obitelj Majetić oduvijek je dijelila strast prema vrhunskoj usluzi i iznimnoj kvaliteti. Generacijama su gradili reputaciju kroz inovaciju, predanost i ljubav prema gastronomiji. Danas u svakoj prilici putovanja svijetom otkrivaju nove okuse kojima svakodnevno obogaćuju svoju gastro ponudu. S koferima još punim mirisa dalekih kuhinja i inspiracije s putovanja, Tena Majetić Škugor vratila se iz Australije i Balija prepuna dojmova. U pauzi između vođenja restorana, organizacije vjenčanja i planiranja novih projekata, otkrila nam je što ju je osvojilo na ovom gastro putovanju.

“Svako putovanje za mene je prilika za istraživanje i otkrivanje novih kultura i svjetskih kuhinja. Australija i Bali otvorili su mi neke nove perspektive, posebno u načinu na koji te kulture doživljavaju hranu - kao srž zajedništva, trenutak slavljenja i povezivanja. Upravo takvo iskustvo dodatno mi je osnažilo viziju koju živimo: želimo da svaki zalogaj, svaka večera i svaki stol budu odraz strasti, autentičnosti i pažnje prema detaljima. Naš cilj je nastaviti uvoditi najnovije svjetske trendove u Hrvatsku, prilagoditi ih našem specifičnom okruženju i kroz njih ispričati priče o našoj bogatoj kulinarskoj i gastronomskoj tradiciji.”- zaključila je Tena Majetić Škugor.

Bilo da je riječ o luksuznom vjenčanju, intimnoj proslavi ili velikom poslovnom eventu, catering Majetić ostaje sinonim za kvalitetu, inovaciju i besprijekornu uslugu. S novim trendovima koji redefiniraju catering industriju, najavljuju kako će 2025. godina biti godina revolucije u gastronomiji, a sudeći prema njihovoj aktualnoj ponudi, oni ju već sada žive.

Tekst: Press
Fotografije: Tara Pušić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO