milles1104

 
Zagreb s nestrpljenjem iščekuje 21. izdanje Future Scopea koje nam se bliži. Prvog dana na Velikom jarunskom jezeru glavna zvijezda je legendarni Jeff Mills. Ovaj američki DJ u petak, 12. svibnja razveselit će brojne hrvatske obožavatelje.

Jeff je rođen u Detroitu, smatra ga se ocem techno glazbe, a danas ga diljem svijeta zovu The Maigician. Glazbom se počeo baviti s 23 godine kao bubnjar. No, vrlo brzo svoju karijeru usmjerava na elektronsku glazbu. Već 1989. počinje producirati i zajedno sa svojim prijateljem osniva Underground Resistance (UR) gdje izdaje pod imenima kao što su Mills- Art, X-101 te Jeff Mills. Kasnije napušta UR te osniva svoj vlastiti label pod imenom Axis Records, koji  prelazi u Purpose Maker, gdje istoimeni album prolazi s najvišim ocjenama te slovi za jedan od najboljih techno albuma svih vremena.

Jeff je jedan od rijetkih DJ-eva koji svira istovremeno na 4 cd playera. Posebno je zanimljiva ROLAND TR-909 ritam mašina, koja je u današnjem svijetu glazbe prava rijetkost, a Jeff ju još uvijek koristi na svim svojim nastupima. Sama potvrda da je Mills jedan od najboljih među najboljima su njegovi čak 3 sata dugački setovi, u kojima vrti i do 100 ploča što je u svijetu DJ-inga prava poslastica za sve fanove techna koji vole plesati uz prave klasike ovog žanra. Dok neki DJ-evi svoje setove isplaniraju unaprijed, Mills smatra to bezveznim te svoje setove želi napraviti jedinstvenima. Upravo jedan nas takav set očekuje na Jarunu u Zagrebu. Njegova skromnost je nadaleko poznata, na nastupe putuje sam, bez pratnje tour managera, a u hospitality rideru mu stoji samo bočica vode i limeka coca-cole.

Uz Jeff Millsa u petak nastupa i Derrick May, čovjek koji je doslovno dao ime TECHNO, te domaće snage Petar Dundov i DJ Kiki. Bit će ovo prava uvertira za spektakl koji nas očekuje u subotu, 13. svibnja kada na impozantnoj pozornici od 150 m2 nastupa planetarna DJ zvijezda Paul Kalkbrenner. Upravo je on dao prijedlog za produkcijske elemente i izgled bine, koji uključuju više od 150 rasvjetnih tijela. Njemu je ovo prvi nastup u Zagrebu te mu se jako veseli. Na velikom video zidu live stream će osobno „voziti" sam Paul Kalkbrenner. Prije nastupa Kalkbrennera na Jarunu će svirati hrvatski DJ-i Shipe, DJ Jock te Neroa.

Ulaznice za 21. Future Scope mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr.

Tekst: Press
Fotografija: Future Scope

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO