Oni bi napravili sve za ulogu Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Utorak, 03. listopada 2017. god. u 20:35

kampanja0310171

 

Dolaskom jeseni poznate hrvatske kazališne, filmske i televizijske glumice Ana Vilenica, Kristina Krepela i Ana Begić te njihove kolege Slavko Sobin, Dušan Bućan i Davor Garić zatrpani su ponudama za nove uloge. Svaka nova uloga donosi različit karakter, ali i styling na koji se moraju priviknuti pa smo ih na snimanju nove jesenske kampanje lanca frizerskih salona Studia Marcela pitali što su sve spremni učiniti za ulogu. Direktorica Studia Marcela Jadranka Pezo ovaj je put stavila pred njih ideju wet looka idealnog mokrog stajlinga za kišne jesenske dane koji su pred nama. Naše glumačke zvijezde prihvatile su zadane uloge i predstavile nove trendove za kosu.

 

No da li pristaju baš na svaku promjenu kad je njihov posao u pitanju?

 

Slavko Sobin bi za ulogu bi učinio sve, ali u kontroliranim uvjetima. "Ako će mi bojati kosu neka paze da je ne unište. Ako žele da smršavim ili se udebljam neka mi daju nutricionistu.'' Prisjeća se i najinteresantnije promjene izgleda koju je napravio za ulogu. ''Za jedan strani film iz kojega  sam na kraju izreza iz dana u dan sam bio blajhan pa vraćan nazad u crno, sve skupa 6 puta. Što ne bi bio problem da nisam izrezan iz filma', prisjeća se Sobin.

 

Dušan Bućan nema nikakav problem s mijenjanjem izgleda za potrebe uloge dok god to služi svrsi. ''Drastične i nerealne promjene samo da bih privukao pažnju publike mi ne padaju na pamet'', odlučno govori Bućan. Transformacija u televizijskom showu Tvoje lice zvuči poznato u Madonnu najdraža i najsmješnija mu je transformacija do sad.

 

Davor Garić za sebe kaže da je rođen spreman za akciju tako da u obzir dolaze svakakve transformacije za potrebe snimanja ili neke filmske uloge. "U tome i leži čar glume jer ti daje šansu biti što god poželiš, izgledati potpuno drugačije, bez da te itko previše osuđuje! Što izazovnije, to zabavnije! Pa makar to značilo i udebljati se 15ak kilograma", kaže Davor. Neće zaboraviti snimanje serije "Ljubav u zaleđu" u kojoj je glumio nogometaša i imao dugu kosu. ''Kada je snimanje završilo, samo dva dana nakon toga počelo je snimanje serije "Urota" u kojoj sam glumio opasnog operativca specijalca i produkcija je zahtijevala da se obrijem na nulu. Sva sreća da mi ćelava glava dobro stoji,'' u šali će Garić koji u posljednje vrijeme i najviše pažnje posvećuje stylingu brade.

 

Ženama je promjena imidža zahtjevnija jer traži i promjene u boji i dužini kose pa se tako prisjećamo i dana kad je Ana Vilenica bila ošišana na kratko. Vizualne promjene za uloge su i razlog zašto se bavi glumom pogotovo ako je uloga dobra. ''Što se tiče smiješnih anegdota za seriju ''Dolina sunca'' sam imala neku kratku kosu koja je tek rasla pa je stilistica osmislila da to bude maska za ulogu. No nekim gospođama je to bilo dobro pa su kod frizera zahtijevale da ih se ošiša poput mene. Osobno mi je najdraža transformacija kad sam poklonila svoju plavu dugu kosu od koje je kasnije napravljena crvenokosa perika u kojoj sam ponovno ja glumila'', Ana Begić do sad još nije imala neke drastične transformacije." U glumačkom poslu moraš biti spreman na sve. Najveća promjena je definitivno bila uloga Romkinje u Brešanovom filmu, kad sam se morala farbati u crno i uloga stare majke od godina u Vučjaku''.

 

Kristina Krepela sve glumačke odluke bilo da su vezane uz neku fizičku transformaciju ili odabir emotivnih rješenja koja će se koristiti, po njezinom mišljenju itekako moraju biti opravdane i u dogovoru s redateljem. "Činiti neke stvari radi nekog šoka i iznenađenja ili radi dokazivanja mislim da su apsolutno krive i nepotrebne'', mišljenja je. Za potrebe snimanja filmova nosila je duge ekstenzije bojali su je u potpuno crno, šišali kosu. ''Meni najzanimljivija je bila ultra kratka crna perika koju sam nosila na snimanju filma Brune Coppole "Three Way Week", ističe Kristina.

 

Tekst: Press
Fotografije: Danijel Galić za Studio Marcela
Hair/Make-up: Studio Marcela

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2018 PartyHR. All Rights Reserved.