'Ono što donosi Božić' - moderni spoj u pjesmi djece i odraslih Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Utorak, 15. prosinca 2020. god. u 13:53

relich1512201

 

Da je svijet glazbe raznolik i maštovit, dokazuje i nova skladba hrvatskog DEEJAY-a IGORA RELICH-a, rođenog Riječanina, koji je spojio talijanske glazbenike Luciana Mirta & Rositu Caglioni i riječki dječji zbor "Tratinčice" u zajedničkoj pjesmi "Ono što donosi Božić". O samoj skladbi, nastanku i utiscima, razgovarali smo sa autorom Igorom, koji nam je u zanimljivom interwiev-u prenio dojmove i detalje.

 

PARTY HR:  Igore, što našim čitateljima možete reći o Vašoj novoj skladbi "Ono što donosi Božić" i kakvu poruku nam nosi?

IR: Za pjesmu "Ono što donosi Božić" Vam jednostavnim riječima mogu reći da je neobična i strukturalno i aranžmanski, nesvakidašnja i moderna, a i vesela, pjevna i sama po sebi plesna.Njezina je istinska poruka vjera i nada u dobro uz duh žive zabave koja nam svima nedostaje, kako i velikoj većini izvođača na sceni, tako i publici koja ih prati.Želja iz koje je nastala je bezuvjetno širenje zajedništva među ljudima, ne samo u vrijeme Božićno-novogodišnjih blagdana koji su nam svima važan most u povezivanju odnosa, već i u stvarnome, ali i u virtualnom životu.

 

PARTY HR: Odakle dolazi ideja i inspiracija za ovakve vrste skladbi?

IR: Rekao bih da su ideja i inspiracija dio svemira u kojem živimo, gdje svaki umjetnik pronađe sebe i svoje svjetove, ideale i svjetonazore. Da bi se dogodila kulminacija i prilikom aranžiranja glazbe, a i prilikom postavljanja melodija kao i prilikom pisanja teksta, potreban je i onaj dio genijalnosti tijekom stvaranja, ali i zajednički timski rad. U našem slučaju zasluge pripadaju i Lucianu Mirtu i Rositi Caglioni, a i mojoj malenkosti u jednakim omjerima. Nadovezati ću se da smo svi skupa jako zadovoljni sa originalnom verzijom pjesme i njezinim ugođajem, koji je imao svoju misiju čestih putovanja na relaciji Hrvatska - Italija, sve do izlaska u javnost.

 

PARTY HR: Kakav je odijek i dojam prema publici napravila pjesma "Ono što donosi Božić"?

IR: Pa ja bih svakako rekao da tu ne postoje pravila, jer o ukusima je jako teško raspravljati, ali je moje mišljenje da je ova naša pjesma namijenjena svim uzrastima jer govori o upečatljivim segmentima blagdanskog raspoloženja  koji donose Božićno-novogodišnje čari i mjesec prosinac, bilo da ga doživljavamo očima djece ili kao odrasli ljudi. Sa moga stajališta glazbenika i DEEJAY-a, a također i zabavljača, smisao ove pjesme je pokrenuti se u ritmu, uživati i zagrliti svijet na valovima pozitive osmijeha i uz puno ljubavi, a cilj je uvijek nastojati  učiniti dobra djela, darivajući u onolikoj mjeri koliko to osjećamo i uistinski možemo. Dosadašnji komentari su svakako jako lijepi i svima nam je drago da se pjesma i njezina poruka sviđa.

 

PARTY HR: Tko su autori, a tko izvođači pjesme "Ono što donosi Božić"?

IR: Kao što sam već spomenuo, pjesma je hrvatsko-talijanska kolaboracija gdje zajednički potpisujemo glazbu, tekst i aranžman ja Igor Relić sa hrvatske strane i Luciano Mirto (gitarista, kompozitor i aranžer), te Rosita Caglioni (pjevačica i pijanistica) sa talijanske strane. Pjesma je jednim dijelom vokalno snimana u Hrvatskoj u studiu "Megophone" kod producenta Maria Juničića, a kolege iz Italije su svoje snimljene studijske vokale poslali putem interneta. Završna mixana i masterizirana verzija napravljena je također u Rijeci u glazbenom studiu "Megophone". Što se tiče izvođačkog dijela, osim nas autora potpisanih kao IGOR RELICH vs LUCKY & ROSE, u pjesmi nam se pridružio i dječji zbor "Tratinčice" iz Rijeke, koji je zaokružio cijelu čaroliju i našu zamišljenu misiju u prekrasnu priču, posebno zahvaljujući maestrama Suzani Štefanić, Ani Matušan i Ani Jakšić iz udruge "Glazbeni vrtuljak" iz Rijeke.

 

PARTY HR: Poznato je da je za pjesmu snimljen i video spot u veselom raspoloženju?

IR: Tako je, pjesma je dobila svoj video uradak koji montažerski potpisuje Žana Jobst iz riječkog studia "Unique", a za snimljene kadrove zaslužan je snimatelj Velimir Stamatović iz Rijeke, kao i Giulia Mirto i Alice Mirto, koje su snimale kadrove sa talijanskim kolegama rađene u "kroma key" tehnici. Scenarij su napisali Silvija Skoric - Vujnović iz agencije "Image group" i moja malenkost, a video je sniman na lokaciji "Zapadnog trgovačkog centra" Rijeka. Izvornu naslovnicu singla dizajnirala je Željana Stošić iz Studia za grafički dizajn "Grad" iz Rijeke.Bilo je stvarno predivno, u šesterosatnom noćnom snimanju u ZTC-u, gdje su se svi odlično zabavili, rasplesali i raspjevali, a ponajviše najmlađi kojih je bilo u velikom broju.

 

PARTY HR: U video spotu ste ugostili i Božićnog Djedu, ali i nekolicinu mališana, glumaca i likova?

IR: Najiskrenije moram reći da su za realizaciju  zaslužni svi akteri i dobri ljudi koji su se svojom ljudskošću i spontanošću uključili u projekt i prepoznali duh darivanja koji dolazi jedino iz naših duša, a da bi pjesma "Ono što donosi Božić" imala svoju prigodnu blagdansku čestitku pomogli su: Vrtni centar Viškovo, ZTC Rijeka, Zemlja zabave, D Boki Light&Sound, plesna skupina Lorena Toretto, photo booth Pablo by Click Factory, Peek&Poke, Caffe bar Relax, Nina Damjanović i Enea Jošt, pas Caki, pas Teddy, te agencija "Image Group".

 

PARTY HR: Što poručujete Vašim slušateljima vezano za buduća glazbena djela i Vaš daljnji rad?

IR: Prvenstveno želim poželjeti svim ljudima puno zdravlja i sreće u narednom periodu koji nas očekuje, te da svi provedemo mirne i vesele blagdane u krugu najbližih i u krugu dragih nam prijatelja.Istim tonom se pridružuju i moji suradnici Luciano Mirto i Rosita Caglioni.Nadam se da će naša pjesma "Ono što donosi Božić" pronaći svoje mjesto u srcima mićih i velikih ljudi, te da će se što više slušatelja prepoznati u njezinim porukama.Što se tiče budućeg rada, u pripremi su nove pjesme sa autentičnim vizijama, a publika ih može očekivati već nakon završetka tekuće godine.Sretan Božić i uspješnu Novu 2021 želimo svima od srca.

 

Tekst / Fotografije: Press


 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2021 PartyHR. All Rights Reserved.