Otvorena izložba fotografija moja djevojka i zalazak sunca Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Utorak, 06. listopada 2020. god. u 12:28

listopad0610201

 

Neobičnim popodnevnim druženjem uz klasnične zvuke nota violončelistice Ane Rucner, pijanista Mateja Meštrovića i tenora Miljenka Đurana obilježen je početak Ružičastog listopada. Veseli susreti u kostanjskom Štaglju uz bogat umjetnički program ove su godine bili popraćeni i otvaranjem prve izložbe fotografija dr. Damira Eljuge, predsjednika Hrvatske lige protiv raka što je dodatno razveselilo onkološke bolesnike.

 

Listopad, mjesec ružičaste vrpce posvećen je prevenciji raka dojke i borbi protiv ove bolesti. Izložba fotografija Moja djevojka i zalazak sunca dio je art terapije Ljubavlju do zdravlja. Andrija Seifried koji je napisao predgovor izložbi izjavio je: “Nakon zalaska sunca, dolazi novi i svjetliji dan, što ga željno i sa čežnjom u duši nestrpljivo iščekujemo.”

 

“Klasična glazba je oduvijek bila lijek, kako za sva živa bića tako i za naše duše. Ona je hrana duše, svojevrsna molitva i obostrano darivanje. Glazba je vrsta lijeka jer nosi sa sobom dubinsku i istinsku radost.” - zaključila je Ana Rucner, violončelistica.

 

Uz Anu i Mateja na pozornici su brojni okupljeni imali priliku slušati poznatog tenora Miljenka Đurana kojeg je na klavijaturi pratio Đorđe Manojlović. Talentiranom pijanisti Boži Vlašiću, studentu zagrebačke Muzičke akademije, ovo je bio premijerni nastup, kao i glumcu HNK Ivanu Colariću.

 

“Uvijek je veselje podijeliti radost muziciranja, stvaranja i nastupanja s publikom u okolnostima koje su na neki način drugačije. Dr. Damir Eljuga organizirao je naš nastup na kojemu su bili liječeni onkološki bolesnici. Ta sreća i njihovo oduševljenje velika je privilegija za mene jer me uči o radosti življenja, a drago mi je da su i danas ovdje nazočile izliječene pacijentice” - izjavio je Matej Meštrović, poznati hrvatski pijanist i skladatelj.

 

Kostanjski Štagalj je udruga za promicanje kulture i umjetnosti, a u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka i sudjelovanje eminentnih hrvatskih umjetnika već 11. godina zaredom organizira prijateljske susrete uz art terapiju. Susreti u Štaglju počeli su davne 1994. dolaskom Mirjane Sačer Bobanac i Davorina Supeka  u selo Kostanj u općini Dubrava nedaleko od Vrbovca. Uključivanjem bračnog i liječničkog para Eljuga, kojima se svidjela ideja isprepletanja umjetnosti jer ima i terapijski učinak  na oboljele i izliječene osobe od karcinoma, tako ostavruje svoj cilj.

 

Tekst: Press
Fotografije: Promo

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2021 PartyHR. All Rights Reserved.