Veliko srce Samante Fabris, Ivana Raiča i drugih odbojkaša Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Srijeda, 08. rujna 2021. god. u 11:49

fabris0809211

 

Tragedija potresa koja je zadesila Sisačko-moslavačku županiju potresla je Hrvatsku, ali i svijet. Mnogi naši odbojkaški reprezentativci tog su dana bili u svojim klubovima diljem Europe i šire. Scene koje ćemo pamtiti cijeli život duboko su nam urezane u sjećanje, a daleko od domovine potresle su i naše sportaše. Kapetanica odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris u tom se trenutku nalazila u ruskom Kazanu. Zajedno s kolegom iz muške reprezentacije Ivanom Raičem odmah je krenula u akciju prikupljanja pomoći.

 

„Nakon loše prošle godine, nažalost završnicu godine zaključila je velika tragedija potresa. Mnogo je ljudi ostalo bez doma. U tom trenutku nisam bila u Hrvatskoj, bila sam daleko od doma. No, međutim, tuga je bila neizmjerna i bili smo zabrinuti za sve. Bilo je mnogo upita iz svijeta sporta i šire, je li Hrvatska dobro te kako mogu pomoći!" - govori Samanta i dodaje: „Uz sva ta pitanja i zabrinutost, zajedno s Ivanom Raičem došli smo na inicijativu da pokrenemo GoFoundMe zajedno s našim kolegama. Uspjeli smo prikupiti jednu lijepu svotu novaca!"

 

U akciji je prikupljeno više od 70 tisuća kuna, a zajedno s kolegama Samanta i Ivan odlučili su se za kupnju laptopa.

 

„Kad se dogodio potres, bio sam na sezoni u Grčkoj. Kao i sve ljude ta me vijest potresla i u prvom trenutku nisam znao kako pomoći. Osjećao sam se bespomoćno i frustrirano što ne mogu pomoći na lokaciji. Sjetio sam se da bi mi iz odbojkaške reprezentacije mogli nekako pomoći. Čuo sam se sa Samantom i zajedno smo krenuli u kampanju prikupljanja sredstava. Odlučili smo pomoći djeci, na koju sam posebno osjetljiv pošto i doma imam dvoje. Nadam se da će im laptopi pomoći da se razvijaju akademski!" - izjavo je Ivan Raič.

 

Dolazak u Glinu bio je posebno emotivan za 18 mladih odbojkašica Gline koje su s nestrpljenjem čekale Samantu i odbojkaša Frana Peterlina koji je također sudjelovao u akciji.

 

„Sam ulazak u Glinu i vidjevši razrušene kuće u meni je izazvao tugu. Nadam se da će i društvo i država pomoći da što prije svi uđu u svoje domove. Čast mi je i zadovoljstvo djevojkama uručiti ove laptope. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali s nama u ovoj akciji!" -  zaključila je Samanta, dok je Fran Peterlin dodao:  „Drago mi je da sam se mogao priključiti ovoj akciji na poziv Samante i Ivana. Bio sam u Sloveniji kad se dogodio potres. To me jako potreslo jer sam i sam proživio potres u Zagrebu u ožujku. Nadam se da će im ovo pomoći u sportskom razvoju te da će uspješno odraditi sve obaveze. Kad smo stigli u Glinu dočekali su na zaista lijepo. Djeca su bila uzbuđena, vidjelo se na licima koliko im ovo znači!"

 

Mlade sportašice našim su reprezentativcima s veseljem postavljale pitanja o treninzima, putovanjima, ali i uspjehu. Mlada Sara Brnjić zahvalila je u ime djevojaka: „Presretni smo i zahvalni na novim laptopima. Posebno nas veseli što smo upoznali Samantu i Frana koji su nam dali odlične savjete!" U ime odbojkaškog kluba na akciji je zahvalila Marina Tomić Šantek, a ispred Grada Gline zamjenica gradonačelnika Branka Bakšić Mitić koja je u akciji sudjelovala od prvog dana.

 

Izvor: Press

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2021 PartyHR. All Rights Reserved.