Zagrebački LessThanAMinute, Beat Busters i DJ Yesh! nastupit će na Springfestivalu u austrijskom Grazu. Ovaj festival elektronske glazbe otvara sezonu festivala u Europi, a održava se od 16. – 20. svibnja 2012. na nekoliko lokacija po Grazu.

LessThanAMinute

 

Njihovi nastupi puni su plesnog ritma i improvizacije, a zapakirani su u originalni zvuk nazvan electro-ethno. Ples je jedan od najcjenjenijih elemenata ovog sastava, kao i mantrične etno melodije koje ostaju dugo u sjećanju. LessThanAMinute u svojim pjesmama koristi neobični trožičani instrument nazvan World stick, koji nalikuje šargiji, a sve to doprinosi jedinstvenom zvuku sastava. U manje od minute sastaju se soul & pop s etnom i broken beatom. Njihov album „To be“ dostupan je besplatno na adresi: http://www.lessthanaminute.net

Beat Busters

 

Dečki u bijelim forenzičkim odijelima izvlače ritam i zvuk iz svega oko nas. Audio-vizualni projekt Beat Bustersa otkriva kako izgleda suradnja tijela i tehnologije kada Bustersi manipuliraju zvukom, pokretom i slikom. Kontakt mikrofoni na koje su Bustersi priključeni bilježe pokrete, stoga oni tuku sebe, kako bi tukli vaše uši s ritmovima.

http://www.beat-busters.com
http://www.youtube.com/watch?v=oUH1Ry9BFl4
http://www.youtube.com/watch?v=k2kaXkb_c-o
http://www.youtube.com/watch?v=Yxo0FAX1-oc

DJ Yesh aka RRRamon!

 

Osnivač zagrebačkog kolektiva Jabba Crew i klupske večeri JabbaTon, kao i hrvatskog izdanja prestižne londonske klupske večeri Chew the Fat!, nedavno je pokrenuo i večer imena Black Light, a također je i novopečeni resident KvArta (Stara Klaonica). Yesh je nastupao na najvećim festivalima u regiji (EXIT, Outlook, Terraneo, Hideout, Seasplash). Glazbeno je raznolik te se žanrovski ne ograničava. Ovisno o prilici i raspoloženju u njegovim se setovima može čuti Bass, Electro, Dubstep, Grime, House, 2Step, Garage, Drum'n'Bass, Balkan Beats i slični žanrovi. Također je autor i voditelj glazbene internet TV emisije OFF TV Live, a možete ga slušati Radiju 808 gdje ima emisiju Night Drive w. Yesh & RRRamon!


http://www.soundcloud.com/yesh-zagreb 
http://www.exitmusic.tv/yesh  
http://www.facebook.com/jabbaton 
http://www.facebook.com/ctf.croatia 
http://www.facebook.com/blacklightzg
http://www.facebook.com/OFF.TV.live

Springfestival

 

Springfestival se održava u Grazu od 16.- 20. svibnja 2012., na brojnim lokacijama po gradu. Cijena četverodnevne festivalske ulaznice za zemlje bivše Jugoslavije (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija) iznosi samo 60 eura u pretprodaji, a ponuda vrijedi do 1. svibnja!

Ulaznice


Broj ulaznica je ograničen!
Cijene festivalskih ulaznica za Springfestival
Do 1. svibnja – 60 eura
Od 1. – 20. svibnja – 70 eura
Cijena ulaznice za Springsessions
Do 18. svibnja – 56 eura (za studente 35 eura)
Springfestival + Springsessions = ALL IN ONE ulaznica
Do 1. svibnja – 101 euro
Od 1. – 20. svibnja – 111 eura

Dnevne ulaznice možete kupiti po cijeni od 20 eura.


Ulaznice po sniženim cijenama osigurajte na adresi http://springfestival2012.eventbrite.com/?discount=9384983

Da bi ulaznica bila važeća identitet je potrebno dokazati predočenjem dokumenta.

Izvođači

 

Skream & Benga feat. Youngman & Sgt. Pokes, Amon Tobin, Cassius, AKA AKA live, Modeselektor live, The Toddla T Sound, Format B live, Foreign Beggars live, Boy8bit, Drumagick, Mixhell live, Dillon live, Little Boots live, Elektro Guzzi live, Munk live, Florian Meindl live, MJ Cole, Yuksek, Vitalic, Alle Farben, Mr. NÔ, Huoratron live, Andrew Weatherall, Solomun, Drums Of Death live, Paul Chambers, Andy Butler (Hercules And Love Affair DJ-Set), Susana Sawoff live, SAEDI live, Black Strobe (Arnaud Rebotini) + DRUGI

Popis izvođača i program festivala:
http://www.springfestival.at/springfestival-2012/programme

Springfestival 16. – 20. 5. 2012.


Još samo nekoliko tjedana preostaje do početka Springfestivala kojim će započeti festivalska sezona po cijeloj Europi. Vodeći festival elektronske glazbe održava se na impresivnim lokacijama u Grazu, UNESCO-ovom gradu svjetske baštine i UNESCO-ovom gradu dizajna.

Springfestival je mješavina nadahnjujuće elektronske glazbe, umjetnosti, dizajna i tehnologije, koji prati rasprava na Springsessions konferenciji i raznolikost kulture u jednom od najboljih gradova Europe, a sve to čini jedinstveni urbani festival. Graz nudi restorane odlikovane Michelin kvalitetom, trendy trgovine i bogatstvo kulture u mnoštvu svojih trgova, zavojitih prolaza i urbanih prostora.

Smještaj


Studentski domovi nude povoljan smještaj onima koji ne žele puno potrošiti dok borave u Austriji. Agencija Home4students nudi sobe po cijeni od 15 eura po noći. Ako tražite jednostavan smještaj za vrijeme festivala, domovi Hafnerriegel i Neutorgasse su pravo mjesto za vas. Sve što trebate je ponijeti vreću za spavanje i/ili posteljinu, a sve ostalo vam je osigurano.

Rezervirajte mjesto na e-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Provjerite kako izgledaju studentski domovi u Grazu:

U blizini festivalske lokacije Stadthalle Graz: Hafnerriegel
U blizini starog grada: Neutorgasse

Više informacija

http://www.springfestival.at

Facebook / Twitter

http://www.springfestival.at/springsessions-2012

Facebook / Twitter 

http://www.facebook.com/SpringfestivalExYu

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO