marin2903

Jednu od najprestižnijih dizajnerskih nagrada, zlatnu Muse Awards, koja sjedište ima u New Yorku, dobila je hrvatska vinarija Barun za etiketu crnog pjenušca Perle Noir. Dizajner Marin Šubašić iz grafičkog studija Cat 01 s vinarijom Barun surađuje posljednjih šest godina, a ovo je priznanje zasigurno kruna dosadašnje suradnje. Zlatnu nagradu hrvatska je etiketa dobila je u kategoriji Packaging Design - Wine, Beer & Liqur.

„Od početka smo radili dobro i odmah se to vidjelo na plasmanu i potražnji njihovih proizvoda. Brend Barun je od početka u uzlaznoj putanji i još raste. Naravno prvenstveno radi vrhunske kvalitete proizvoda!" - istaknuo je dizajner Marin Šubašić koji se dizajnom bavi posljednjih deset godina. U branšu pića odmah se infiltrirao, a iza sebe ima stotinjak odrađenih projekata za oko 70-tak klijenata.

Perle Noire je ograničena, ekskluzivna serija crnog pjenušavog vina, koje je proizvedeno originalnom tradicionalnom francuskom metodom. Crveni je ovo pjenušac od crnog pinota. Maceracija i fermentacija trajale su 50 dana, a potom je vino njegovano 150 dana na finom talogu. Druga fermentacija je bila u boci u kojoj je poslije još 50 mjeseci njegovano na kvascima.

„Kako svi proizvodi vinarije BARUN vizualno odražavaju tipično profinjeni i elegantno bogati francuski stil, inspiriran luksuznim i šik životom francuskog plemstva iz 18. stoljeća, odlučili smo napraviti Perle Noire u istom stilu. Ideja je bila predstaviti glavnu etiketu kao broš, raskošni modni detalj koji je kroz povijest imao funkciju kopče na odjeći plemića, ali i kao znak prestiža i moći. Finim perlastim materijalom i kombinacijom sivih nijansi i crne boje, kao i minucioznim završnim detaljima poput blind i folijskog tiska, željeli smo naglasiti kompleksnost i preciznost s jedne strane, te luksuz i dašak mističnosti s druge strane. Luksuz je prikazan u finim ukrasima i okvirima, te crnom perlom u sredini. Na manjoj etiketi oko vrata istaknuli smo naziv brenda i proizvoda kako ne bi kvarili izgled samog broša. Crnom vrpcom apliciranom na grlić boce dodatno smo se vizualno udaljili od „već viđenog"! - izjavio je Marin Šubašić.

MUSE AWARDS je definitivno jedno od najvećih, ali i najprofesionalnijih natjecanja. MUSE Design Awards dio je programa MUSE Awards koji je kreirao International Awards Associate (IAA) 2015. godine. Početak IAA temeljio se na misiji poštovanja, promicanja i poticanja kreativnosti pružanjem novog standarda izvrsnosti za ocjenjivanje proizvodnja i distribucija medijskog dizajna. Misija IAA-e uvelike je oblikovala ciljeve MUSE Design Awards. U osnovi, MUSE Design Awards međunarodno je natjecanje za dizajnere čije umijeće mijenja paradigme. Njihova domišljatost i temeljiti radovi ostavljaju druge zadivljenima i na taj način redefiniraju granice i opseg - poput muza.

Priča o vinima Barun i obitelji Barundić je priča o uspjehu u koji je utkano puno ljubavi i dugogodišnjeg velikog rada. Na nekoliko lokacija u i oko Krašića, u Dolini kardinala, peteročlana obitelj prema vinogradu se odnosi s podjednako pažnje kao i prema ljudima. Od djedova i baka naučili su osnove koje su bile temelj današnjem uspjehu. Učili su kako od drugih vinara, tako i na vlastitim pogreškama.

Tekst: Press
Fotografija: Marin Šubašić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO