hauser0203

Svjetski poznat violončelist HAUSER ostvario je još jednu suradnju o kojoj će se pričati. Riječ je ni manje ni više, o legendarnim irskim rokerima, grupi U2. Naime, idućeg tjedna izlazi 15. po redu album rock sastava U2, naziva "Songs of Surrender", a ugostili su upravo HAUSERA, koji je već surađivao s najvećim glazbenim imenima poput Eltona Johna, Red Hot Chili Peppers-a, Andreje Bocellija I Georgea Michaela. Novi album imat će čak četrdeset pjesama, a među njima su i mnoge pjesme iz dugogodišnje karijere jednog od najpoznatijih bendova svih vremena, ovoga puta u nešto drugačijem aranžmanu. HAUSER je svojim violončelom dao poseban touch velikim hitovima “Vertigo”, “Where The Streets Have No Name” i “Dirty Day”.

Tako se HAUSER sa članovima grupe U2 sastao u Francuskoj, a u studiju su, radeći na novim aranžmanima, proveli pet dana. Posebno je interesantna nova verzija pjesme „Vertigo“ gdje je, kako objašnjava gitarist The Edge, došlo do „nevjerojatnog dvoboja između akustične gitare i violončela“. „Dirty Day“ također će dobiti novo ruho, a prepoznatljiv zvuk akustične gitare gotovo je u cijelosti zamijenio onaj violončela. I pjesma “Where The Streets Have No Name” na novom albumu doživjela je preobrazbu, a za instrumentalni uvod zaslužan je upravo HAUSER.

Suradnja HAUSERA i grupe U2 samo je još jedna stavka u već bogatom životopisu hrvatskog violončelista koji je nedavno započeo europsku turneju po najvećim dvoranama diljem kontinenta.

Tekst: Press
Fotografija: Privatna arhiva

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO