umag0208201

Donatorski koncert Ane Rucner i Mateja Meštrovića oduševio je do posljednjeg mjesta ispunjenu umašku Župnu crkvu. Energija i emocije koje se rijetko dožive obilježile su prekrasnu večer ovog nezaboravnog glazbenog putovanja u nesvakidašnjem sakralnom ambijentu iz baroknog doba. U dvosatnom koncertu Ana i Matej izveli su najljepša djela klasične glazbe, a posjetitelje je posebno oduševila skladba Dolcello Mediterana koju je Matej skladao upravo za Anu. “Zahvaljujem organizaciji Lions i svima koji su nam u ovo izazovno vrijeme pandemije koronavirusa omogućili da zajedno uživamo u prekrasnoj glazbi. Veseli me što mi glazbenici svojim radom možemo pomoći drugima i sretna sam što smo ovim koncertom pomogli divnoj mladoj umjetnici.”- istaknula je Ana Rucner.

Posebno emotivan trenutak bio je nastup mlade pijanistice Larise Rojnić. Ova mlada glazbenica iz Buja studentica je druge godine na Sveučilištu Universitat fur Musik und darstellende Kunst u Grazu, a želja joj je ostaviti trag u klasičnoj glazbi. Svoje umijeće pokazala je umaškoj publici, a za prekrasne izvedbe publika joj je poklonila zaslužene ovacije.

“Iznimno sam ponosna što sam imala priliku nastupiti u društvu ovako velikih umjetnika kojima se divim. Potrudila sam se pokazati najbolje od onog što sam do sada naučila. Od srca zahvaljujem organizaciji Lions, svim partnerima, Ani i Mateju te prekrasnoj publici koji mi pomažu na putu ostvarenja mojih snova.” - izjavila je Larisa Rojnić.

Ostvarenje Larisinih snova upravo je vodilja ovogodišnjeg donatorskog koncerta. Njezinom školovanju već godinama pomaže Lions klub Novigrad, a organizaciji ovogodišnjeg koncerta priključili su se i dali najveći doprinos Grad Umag te Ustanova Festum. Sav prihod od prodanih ulaznica namjenjen je Larisinom daljnjem školovanju.

“Ponosan sam što smo zajedno uživali u ovakvoj prekrasnoj ljetnoj glazbenoj večeri. Nema ljepšeg osjećaja od poklanjanja kvalitetene glazbe, a zauzvrat primanja najljepših osmijeha sretne publike. Rasprodanim koncertom ostvarili smo svoj cilj, a Hrvatska je bogatija za jednu umjetnicu koja će uz našu zajedničku pomoć sasvim sigurno dosegnuti najviše svjetske razine.” - zaključio je Matej Meštrović.

Lions klub Novigrad dio je humanitarne organizacije Lions Hrvatska te međunarodne organizacije Lions Club International koja broji više od 1,4 milijuna članova u 210 zemalja i najveća je humanitarna organizacija u svijetu te jedina humanitarna organizacija članica UN-a. LC Novigrad okuplja članove iz cijele Bujštine. U dosadašnjih 16 godina djelovanja, uz pomoć velikog broja plemenitih osoba, obrtnika, gospodarstvenika, tvrtki, banaka i gradskih institucija, lions klubova iz susjedstva, ali i inozemstva te medijski poznatijih osoba, prikupili su i donirali preko 1.500.000,00 kuna.

Tekst: Press
Fotografije: Nevena Jurjaka / Foto centar Umag

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO