outlook0809191

Proteklih pet dana u Puli proletjela su u trenu uz odličnu zabavu za pamćenje koju je u svom oproštajnom izdanju od Štinjana, simbolično nazvanom The Final Fort, priredio 12. Outlook festival. Preko 12 i pol tisuća posjetitelja iz 30 zemalja i preko 300 najboljih bass izvođača iz cijeloga svijeta došli su obilježiti ovaj jedinstveni događaj koji preko desetljeća slavi soundsystem kulturu i bass glazbu kao niti jedan drugi na svijetu. Sve je započelo prošle srijede u rasprodanoj pulskoj Areni kada su čarobnu lokaciju amfiteatra ispunili bassevi Male u pratnji The Outlook Orchestra, Gentleman’s Dub Cluba, Loyla Carnera, Shy Fx-a i Lily Allen, te Andy C-ja. Bio je to rekordno posjećen koncert otvorenja Outlook festivala koji je brojao preko osam i pol tisuća ljudi.

Nakon spektakularnog uvoda za pamćenje zabava je prebačena na tvrđavu Punta Christo, dom ovog najvećeg europskog slavlja bass glazbe u proteklih deset godina. Četvrtak je obilježen sjajnim nastupima Bugzy Malonea, Shy FX-a, te domaćim nastupima u Subdub areni na DubSplash takeoveru koji je predstavio zvukove Seasplash festivala. Tamo su se našli Egoless, DubDiggerzi, Roots in Session, Dr. Obi & Anja G, Digitron, Kali Fat Dub i Banana Zvuk. Za vrijeme Egolessovog live in dub nastupa, kolona za ulazak na Subdub pozornicu protezala se preko pola tvrđave. Filip Motovunski je pak drum&bass zvukovima tresao Moat pozornicu do ranoga jutra. Vrhunac petka definitivno je bio nastup dueta Chase & Status na glavnoj Clearing pozornici i njihov RTRN II Jungle set, osebujni nastup Kabake Pyramida, te meditiranje na niskim bass frekvencijama koje je na Garden pozornici priredio Deep Medi label uz Malu, Sicaria Sound, Commoda, J Sparrowa, domaćina Egolessa, Kahna, Neeka, Sir Spyroa i Goth-rada. Moat pozornica pripala je perjanicama popularnog Rinse FM radija.

Subotu je obilježio red godišnjica i slavlja. Sir Goldie i proslava 25 godina njegove etikete Metalheadz uz prijatelje Calibrea, dBridgae, ANT TC1-a i mnoge druge, raspametila je sve pristutne na glavnoj pozornici, dok je na Moatu Loafah slavio desetu godišnjicu svoje etikete Swamp 81 uz Zeda Biasa, Addisona Groovea, Lamonta i Klose One. SubDub organizacija iz Leedsa proslavila je 21. rođendan uz Channel One, Iration Steppas i OBF & The A1 Crew, Shanti D, Charlie P-ja i Sr Wilsona. Veliko finale zadnjeg dana festivala uveličali su nastupi LTJ Bukema, Hybrid Mindsa i SYSTEM posade na prepunoj Beach pozornici koje nije zaustavila ni kiša. Zadnju večer Outlooka na tvrđavi Punta Christo, jučer su obilježili grime zvukovi na Clearingu uz vatrene nastupe zvijezda Ghettsa, My Nu Lenga, Tommy Casha i D Double E-ja. The Bug & Flowdan, V.I.V.E.K-a & Dego Ranking tresli su Moat, a na Gardenu se plesalo uz Foreign Concept, Halogenix, Enei i Sama Bingu s Chimpom. Londonski Rupture tulum u SubDub Areni predvodili su Paradox, Mantra, Double O, Digital i Djinn. Uz deset pozornica na štinjanskom poluotoku, iz festivalske luke isplovilo je preko 40 party brodova, a u samom srcu Pule, u podzemnim tunelima Zerostrasse održana su tri posebna partyja.

U ranim jutarnjim satima jaka kiša se spustila na tvrđavu Punta Christo pa možemo reći da se i nebo na svojevrstan način pozdravilo s Outlook festivalom i ispratilo ga s ove jedinstvene lokacije. Prvo izdanje Outlook festivala održano je u Petrčanima, a potom na Zrću, da bi se prije deset godina, organizatori festivala zaljubili u lokaciju 200 godina stare austro-ugarske tvrđave na štinjanskom poluotoku, pored Pule i ondje zasnovali svoj dom za čitavo desetljeće.Festival je u samo par godina s početnih 800 posjetitelja narasta na više od deset tisuća. Outlook je uvelike pridonio građenju glazbene i festivalske scene u Hrvatskoj, educiranju i razvoju ukusa mnogih zaljubljenika u glazbu i soundsystem kulturu. Svake je godine na kraj ljeta postajao nezaobilazno okupljalište za vrhunske svjetske glazbenike, ljude iz glazbene industrije i brojne posjetitelje iz cijelog svijeta, koji su se uvijek zadovoljni vraćali godinu za godinom. Od 30 zemalja svijeta iz kojih je publika stigla ove godine, 65% činila je Velike Britanija, a zatim Austrija, Italija, Kanada, Australija, Novi Zeland te zemlje regije. Danas suncem okupani Štinjan oprašta se s posjetiteljima koji se vraćaju puni dojmova i dobre energije s Outlook festivala, obilježavajući kraj jedne ere. Hvala Puli i tvrđavi Punta Christo na prekrasnih deset zajedničkih godina!

Tekst: Press
Fotografije: Daniel Kiršić, Marko Obradović Edge

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO