Kalifornijski bend oduševio je zagrebačku publiku izvevši većinu svojih najvećih hitova, ali vrhunac koncerta ipak je bila izvedba hita „Californication“ zajedno s popularnim hrvatskim duom 2Cellos, uvježbana specijalno za ovu priliku. Anthony Kiedis, Michael "Flea" Balzary, Chad Smith i Josh Klinghoffer svoj prvi nastup u Hrvatskoj otvorili su pjesmom „Monarchy of Roses“ sa svog najnovijeg albuma I'm With You koji promoviraju ovom istoimenom svjetskom turnejom. Hrvatska publika pokazala je da već dobro poznaje hitove s tog albuma poput „Look Around“ i „The Adventures of Rain Dance Maggie“, no najburnije je reagirala na stare hitove kao što su „Around the World“, „Snow (Hey Oh)“, „Otherside“ i „Can't stop“, te već legendarne „Under the Bridge“ i „By the Way“.

Šećer na kraju dvosatnog koncerta ipak je bila izvedba hita „Californication“ koji su zajedno s bendom na svojim violončelima na bisu odsvirali Stjepan Hauser i Luka Šulić, za što ih je publika nagradila ovacijama. Uslijedili su „Factory of Faith“ i „Give it Away“, a bis je zaokružen završnim instrumentalom. Kao prva predgrupa slavnoj četvorici na 36 metara dugačkoj i 20 metara visokoj pozornici opremljenoj sa šest velikih video ekrana nastupio je manchesterski bend As Able As Kane (AAAC). Nakon njih, publiku su obradama poznatih svjetskih standarda zagrijali Šulić i Hauser.

Najveći koncertni događaj u Hrvatskoj ove godine u Zagreb je uz domaće privukao i velik broj posjetitelja iz inozemstva, ponajviše iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije. RHCP, skupina koja je prije skoro trideset godina počela kao srednjoškolski projekt koji je trebao odsvirati jedan koncert, danas iza sebe ima deset studijskih albuma prodanih u više od 80 milijuna primjeraka. Grammyja su osvojili čak sedam, i to u gotovo svim kategorijama u kojima su bili nominirani, a nose i titulu najizvođenijeg benda na radio postajama s čak sedam singlova na prvome mjestu Billboardove ljestvice, te drže rekord po broju pjesama na prvom mjestu top-liste alternativnih bendova. Ranije ove godine, skupina prepoznatljiva izričaja u kojem objedinjuje najraznovrsnije glazbene stilove - punk, funk, rock, punk rock i psihodeliju, primljena je u Rock and Roll Hall of Fame.

Tekst: HINA
Fotografije: Goran Mehkek / Damir Krajac / CROPIX / Izvor
{gallery}albumi/rhcp290812:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO