Suočeni s iznenadnim otkazivanjem jednog od headlinera noć uoči početka festivala, organizatori INmusica bili su prisiljeni brzo reagirati i naći zamjenu za Plan B, bend iza čijeg imena stoji svestrani britanski glazbenik Ben Drew koji je sinoć trebao zasvirati na glavnome stageu, no nastup je otkazao zbog navodne iscrpljenosti.

Zbog sličnih razloga kompletnu europsku turneju prije mjesec dana otkazala je i irska skupina Cranberries, no pjevačici Dolores O’Riordan zaista moramo biti zahvalni jer smo u zamjenu dobili nemjerljivo bolji i relevantniji bend - New Order, čije je ime zasigurno privuklo i onu publiku koja do tog trenutka možda nije ni namjeravala ići na festival. No, otkazivanje Plana B dovelo ih je u situaciju da ad hoc moraju pronaći neko rješenje - tako su umjesto Drewa, koji nije ni doputovao u Zagreb, publici ponudili Let3, a s obzirom na cijelu situaciju cijene dnevnih ulaznica smanjene su sa 300 na 230 kuna.

No, iako su Let3 pred World Stage privukli više ljudi negoli islandski duo Human Woman ili pak klavijaturist Hervé ‘RV’ Salters sa svojim bendom General Elektriks, činjenica je da su Riječani u Zagrebu svirali prije nepuna dva tjedna u sklopu manifestacije Ritam mladosti te prije dva mjeseca na rođendanu Močvare i da smo njihovim nastupima već pomalo prezasićeni. U nedostatku jačih imena ulogu headlinera ‘nultoga dana’ tako su preuzeli Gorillaz Sound System. Četvorku koja izvodi remikseve pjesama Gorillaza čine DJ, perkusionist, MC te Jamie Hewlett, autor virtualnih likova koji se pojavljuju u njihovim spotovima, a na stageu su bili “skriveni” iza poluprozirne mrežaste zavjese na kojoj su se projicirali vizuali.

Iako je u jednom od posljednjih intervjua Damon Albarn jasno naznačio kako ipak još nije kraj Gorillaza, trenutačno je više koncentriran na svoj rad s Blur - s kojim će nastupiti na zatvaranju Olimpijskih igara u londonskom Hyde parku - a Gorillaz Sound System ipak je tek “kopija” pravih Gorillaza i sastav koji dobro funkcionira u popunjavanju programa, ali nikako ne kao headliner.

Stoga bi mnogo bolje ispalo da se INmusic - koji se unatoč krizi i izostanku dosadašnjeg glavnog sponzora ipak uspio izvući s nekoliko jačih imena - održava dva dana, a ne tri, jer čak i da Plan B nije otkazao, program ‘nultoga dana’ djelovao je pomalo nategnuto. Zato nestrpljivo iščekujemo večerašnji nastup New Ordera koji bi trebao biti vrhunac cijeloga festivala, uz napomenu da je potvrđeno još jedno otkazivanje, ono domaćeg benda Ruiz.

Tekst: Jutarnji list / Lana Bunjevac / Izvor
Fotografije: Bruno Konjevic / CROPIX / Izvor
{gallery}albumi/inmusic280612:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO