U polufinale Dore 2011. izravno su se plasirali Jacques Houdek i Mirko Švenda Žiga! Oni su u glasanju tijekom pete emisije dobili najviše glasova publike, a tijekom tjedna publika će glasovanjem odlučiti hoće li im se pridružiti Darija Kinzer ili Katica Marinović.

Konkurenti Jacques i Žiga nisu mogli sakriti svoje uzbuđenje što su postali polufinalisti izbora za hrvatskog predstavnika na Eurosongu. Jacques Houdek nije imao lagan zadatak u nekima od prethodnih emisija jer je nastupao bolestan, ali kaže kako je večeras sve bilo u najboljem redu.

- Danas sam prvi puta pjevao kako Bog zapovijeda, očito je da su i glasači to prepoznali, a da je utrka bila tijesna najbolje govori podatak kako je  između mene i Žige bilo je svega 200-tinjak glasova razlike. Jako sam sretan i zahvalan svima, rekao je Jacques.

Inače, u slijedećoj će emisiji Dore kandidati moći sami izabrati svoju pjesmu, a Jacques kaže kako se još nije odlučio što će izvoditi.

- Rekli su nam da mora biti jedna brža i jedna sporija, o tome ću odlučiti kada prespavam, kazao je Jacques.


Mirko Švenda Žiga nije krio pohvale na račun svog protukandidata sa kojim će se boriti za finale.

- Jacques je vrh vrhova u Hrvatskoj u R'n'B-u i upućujem mu moj duboki naklon, moji iskreni komplimenti i ostalim pjevačima, rekao je Žiga, još jednom se zahvalivši svojoj publici koja mu je večeras dala preko 6.000 glasova.


- Vrlo sam uzbuđen što sam polufinalist. Stvarno mi je čast pjevati uz ove mlade lavove, svi oni prekrasno pjevaju, zaključio je Žiga.

Za razliku od Jacquesa, Žiga je otkrio što sprema za svoj nastup u slijedećoj emisiji, a to će biti „You raise me me up“ Josha Grobana te „Bitangu i princezu“ Bijelog dugmeta.

- U duši sam prikriveni rock and roll pjevač, otkrio je Žiga.


Svoju priliku za nastavak utrke ima i Darija Kinzer, koja se nada kako će se slijedeće subote pridružiti dvojci kolega.

- Večeras je bilo sjajno, dobila sam dobre komentare  žirija, nadam se da će publika još jednom glasati za mene, imam već neke ideje što bih izvodila ako prođem, rekla je Darija. Ona se   glasovima publike tijekom tjednog glasovanja već jednom  plasirala u nastavak, a hoće li joj to ponovno uspjeti zavisit će o gledateljima.

Večerašnji žiri činili su operna diva Ivanka Boljkovac, Danijela Martinović i Miran Hadži Veljković, a posebna gošća bila je Severina koja je izvela „Gada“ i „Moju štiklu“.

Tekst: Press služba / HRT
Fotografije: HRT / Dario Njavro
{gallery}albumi/dora190211:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO