miss2804231

Devedesetih godina potpuno je bilo nezamislivo dopunjavati ljepotu ekstenzijama, umjetnim trepavicama, provlačiti fotografije kroz razne filtere i promovirati se na društvenim mrežama. Vladao je prototip istinske, prirodne ljepote gdje je do izražaja dolazila osobnost svake od djevojaka. Nije bilo Instagrama, uređivanja fotografija, jedino važno je bilo istaknuti se ponaosob onim faktorom X.

Što se do danas promijenilo? Što je izbor sad u odnosu na rane dvijetisućite godine? Koliko se natjecanje mijenjalo kroz desetljeća do danas?

Gledajući povijest natjecanja za Miss Universe Hrvatske i staž ovog prestižnog izbora ljepote u Hrvatskoj dug 27 godina, koji je uz Miss Hrvatske za Miss World, u Hrvatskoj i jedini licencirani izbor sa svjetskom poviješću, primjećujemo kako se i danas ovaj najvažniji izbor u Hrvatskoj organizira uspješno i bez premca te ostavlja bez daha barem kad su pobjednice u pitanju.

I dok se željno iščekuje tko će postati 27 po redu najljepša Hrvatica i ponijeti titulu Miss Universe Hrvatske 2023 s nostalgijom se prisjećamo svih dosadašnjih pobjednica nacionalnog izbora i donosimo veliku fotogaleriju kako su naše ljepotice predstavljale Hrvatsku na svjetskom izboru za Miss Universe. Izbor se u našoj zemlji održava od davne 1997 godine u besprijekornoj organizaciji Vladimira i Marije Kraljević.

Od tada do danas mnogo se toga promijenilo jer izbor za Miss Universe odavno nije izbor samo za najljepšu djevojku na svijetu. Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama . Na njihovim platformama ih prate na stotine tisuća ljudi jer one zagovaraju ispravne vrijednosti radeći na projektima s pozitivnim promjenama. Svojim djelovanjem daju pravi razlog zašto su baš one odabrane kao glasnogovornice i ambasadorice svojih zemalja. Upravo one promiču i iniciraju nužne promjene u društvu i mladeži.

Miss Universe postoji kako bi se zagovarala pozitivna budućnost vođena ženama s hrabrošću i inspiracijom da pomaknu granice mogućeg. Naše ljepotice to i čine svojim uspješnim karijerama u različitim branšama. Svjesne su da je znanje također ulaznica u visoko društvo stoga su gotovo sve od njih završila fakultete ili studij privode kraju. Neke naše ljepotice su uspješne  u vlastitom biznisu i vode svoje tvrtke. Većina njih dobro je poznata hrvatskoj javnosti no prisjetimo se svih naših dosadašnjih missica.

Dosadašnje pobjednice izbora Miss Universe Hrvatske

1997. Kristina Čerina, Split    

1998. Ivana Gržetić, Dubrovnik

1999. Marijana Kužina, Šibenik

2000. Renata Lovrinčević, Split          

2001. Maja Cecić-Vidoš, Rijeka          

2002. Ivana Paris, Pazin        

2003. Ivana Delač, Rijeka      

2004. Marijana Rupčić, Nuštar           

2005. Jelena Glišić, Plaški     

2006. Biljana Mančić, Split     

2007. Jelena Maroš, Split      

2008. Snježana Lončarević, Zagreb    

2009. Sarah Ćosić,  Split

2010. Lana Obad, Zagreb

2011. Natalija Prica, Zagreb   

2012. Elizabeta Burg, Vrbanja

2013. Melita Fabečić, Zagreb

2014. Ivana Mišura, Zagreb    

2015. Barbara Ljiljak, Split     

2016. Barbara Filipović, Zagreb          

2017. Shanaelle Petty, Slavonski Brod

2018. Mia Pojatina, Nova Gradiška    

2019. Mia Rkman, Korčula

2020. Mirna Naiia Marić, Zadar          

2021. Ora Antonia Ivanišević, Dubrovnik         

2022. Arijana Podgajski, Krapina

2023. TB - 03.05.2023.

Fotografije: PR / Miss Universe / Instagram, Facebook / privatni albumi

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO