angiolina2411

U revijalnom tonu Angiolina Re-Sea dance nastavlja sa spektakularnim eventima u Opatiji i još spektakularnijim gostovanjima! Sljedeći petak, 24.11. dolazi nam jedno od najvećih imena balkanske pop glazbene scene SAŠA MATIĆ. Nabavite svoje ulaznice na vrijeme i ne propustite veliki koncertni show. Očekujemo Vas i veselimo se Vašem dolasku! :)

Cijena ulaznice: 80 kn
Na dan koncerta: 100 kn

Pretprodaja ulaznica: FILODRAMMATICA BAR (Rijeka), ANGIOLINA (Opatija), LIDO BEACH (Opatija)

INFO & RESERVATIONS: + 385 99 444 00 20

SAŠA MATIĆ


Tog 26-tog aprila 1978. godine desio se drugi desant na Drvar, tačnije na kuću mame Dragice i tate Zorana od strane veselih kumova, razdragane rodbine i radosnih prijatelja. Kroz prolećnu noć čulo se horsko pevanje tadašnjeg velikog Šabanovog hita "Jedna lasta ne čini proleće", a mama i tata su znali da zaista u životu proleće ne čini jedna lasta, već dva slavuja - Saša i Dejan!

DOLAZAK U BEOGRAD

Porodica Matić je znala da je život poput restorana gde se služi švedski sto, hrana je tamo, ali niko ti je neće staviti na tvoju tacnu, moraš otići do stola i uzeti šta želiš. Zbog toga su se preselili u Beograd! Saša ima običaj da kaže:
- I onda je sve počelo!

Pa da, kad nadarenom dečaku, kome duša voli da sluša sve, od rock-a do folka, daš klavir i muzičku školu, eto ti tajnog recepta za zvezdu!

Danas milioni Sašinih fanova treba da se, ustvari, zahvale njegovoj baki, kupila mu je prvu harmoniku pa mu pomogla da spozna kako se postaje KRALJ MERAKA! Bože, kako je baka imala osećaj za dobru investiciju!

E, onda se mali Saša latio velikih hitova s početka osamdesetih "Pozdravi je pozdravi" od Miroslava Ilića, "Druže Tito mi ti se kunemo" od Zdravka Čolića... i kao da je još tada želeo da kaže svima:
- Niti ću biti klasični narodnjak, niti klasični zabavnjak. Biću vanklasični Saša Matić!

PRVE SVIRKE

I konačno, kao tinejdžer uđe u kafanu!
'Ajde što uđe, nego i zapeva!
Kafanski akademici mu po ubrzanom postupku dodeliše diplomu VSS GLAŠČINA!

- Je li Sale toliko dobar koliko ga hvale?
Među Banajlučkom i Bijeljinskom rajom se pitalo i tražio odgovor, pa je već tada na Saletove žurke, u lokale gde brat bratu može da stane oko 400 ljudi, dolazilo njih 2.000!

Kad su ga jednom, nakon ko zna koliko nastupa za redom pitali:
- Jesi li se brate umorio od posla?
Saša je s osmehom rekao:
- Nisam, pa ovo nije posao, ovo je super provod!

I zaista je malo pevača kao što je Saša Matić, koji na svojim nastupima ne odrađuju posao, nego se provode!
Osetio je to i nekrunisani kralj folka Šaban Šaulić, pa je ''kralj kafana'' u kafanu odlazio, ne da peva nego da sluša mladog folkerskog princa Sašu Matića.

PRVI ALBUM I KONCERTI

Kaže stara narodna: "Kad hoće - hoće!"
A druga narodna, nastala u novije vrijeme kaže: "Kad znaš - hoće!"
Hoće i čuvena Marina Tucaković i virtuoz Aleksandar Radulović Futa da ti urade album. Ustvari, kad se udruže Marina, Futa i Saša Matić onda nastane albumčina "Maskara"

Nije ni Sale onako ljudski, do kraja preslušao svoj prvi album, na kome se okušao i kao kompozitor pesme "Bolje da me ubila", a već je prepuna sala Doma sindikata u Beogradu, 4.juna 2001. godine oduševljeno pevala sve njegove pesme. Spektakularan koncert, pomalo nestvarno, pomalo zastrašujuće za pevača sa snimljenim samo jednim albumom.

PRVE NAGRADE

I dok se Saša dobro provodio na uspešnim turnejama širom Srbije, Crne Gore i dijsapore, na svom pevačkom kontu je već imao dva albuma, ali sada siguran, s verom u sebe, nemirni Saletov duh želeo je nešto više, drugačije, avanturističko.

Pošto Saša nikad nije imao strah od neizvesnosti, zato je neizvesnost za njega bila avantura, te je prvo na Budvanskom festivalu a potom i u Ohridu na Ohridskim trubadurima, iste godine 2003. sa jednom pesmom "Moj grad", uzeo dve pobede!

Nizale su se potom nagrade, hitovi i priznanja:
2006. - "Sve je na prodaju" - pobednička pesma prvog Grand festivala
2010. - "Nije ljubav trag na hartiji" - prva nagrada žirija trećeg Grand festivala...

I taman kada je rešio malo da odmori od festivala, desila mu se pesma "Nađi novu ljubav" sa kojom se Sale 2013. godine predstavio na Radijskom festivalu...

Kad pobeda čoveku postane navika, onda se najlepši snovi prosto guraju da se ostvare. Nakon trećeg albuma, dvorana Sava centra je bila puna kao u najsmelijim snovima svakog pevača, ali ajde što je bila puna, ali što je bila na nogama!


Sale se seća:


- "Vladala je odlična atmosfera. Ne mogu da opišem rečima! Ako sada mogu da budem neskroman, tada sam stvarno shvatio da vredim".

"Maskara", "Kad ljubav zakasni", "Neke ptice nikad ne polete", "Andjeo čuvar" "Noći u Sibiru" "Kralj izgubljenih stvari", sve što Sale otpeva postane hit.


Neki narodni stvaraoc tada reče;
- Ma, ovaj Sale i recept za baklavu da odpeva, to bi bio hit!
Znale su to i sve njegove duet dame: Jana, Jelena Karleuša, Rada Manojlović, Severina i Ministarke, ali i estradni velikani Šaban Šaulić i Šerif Konjević sa kojima je Sale takodje ukrstio glas.

DESET GODINA KARIJERE

Kad ti deset godina svi govore i potvrđuju, a ti znaš da si sami vrh estrade, e onda te mali đavoli nagovore na velike stvari!

17.februar 2012. godine, grad Zagreb. Te noći zagrebačka Cibona je bila evropski centar za najbolji provod, a povod deset godina estradnog rada, pardon, provoda Saše Matića. Prepuna dvorana je, ustvari, bila najveći hor pratećih vokala na Balkanu, a Sale je nakon tog koncerta, kad su ga pitali kako se oseća nakon svega, rekao:
- Ma, sve je super, samo me noge bole od onih vraćanja na bis!!!

SPEKTAKL U TRI ČINA

U godinama posle toga nizali su se hitovi, a Saša je sa svakim albumom postavljao neke nove standarde narodne muzike. Punio je klubove, diskoteke, kafane i dvorane širom Evrope, ali kad god je odlazio ili se vraćao u Beograd osećao se kao najveći dužnik Beograda. Taj osećaj je postajao sve jači i jači, razmišljao je:

- Ovaj grad mi je dao sve, ja mu moram reći HVALA!

Za svoje HVALA Beogradu, Saša je odabarao baš namerno 8.mart 2016. U najvećoj balkanskoj dvorani Kombank areni na taj predivni Dan žena, desio se SPEKTAKL u tri čina: klub, kafana, emocija!


S koliko želje je Beograd čekao na ovaj istorijski koncert najbolje govori podatak da je Arena rasprodata čak mesec dana ranije! Najveća dvorana na Balkanu je ipak bila premala da dođu svi tog osmog marta, zato je Saša dan kasnije sve koji nisu mogli doći osmog marta pozvao na svoj petnaesti estradni rođendan u Sava centar.

A nama HVALA?! Pitali su i oni iz Zagreba, Tuzle, Sarajeva? I usledio je Saletov odgovor:
21. maj 2016. - U zagrebačkom hramu kulture "Vatroslav Lisinski" - nirvana meraka!
18. novembar 2016. - Tuzlanska dvorana Mejdan k'o šibica! Oboreni svi rekordi posećenosti dvorane!
10. decembar 2016. - Olimpijska dvorana Zetra u Sarajevu nije bila punija ni na Olimpijadi '84. godine!

I kad Saši Matiću nakon prvih petnaest godina karijere kažu šta dalje?

On se samo nasmije i kaže;
- Kako šta, pa tek smo počeli!

PRIVATNO

Kad dođe svojoj kući predivan je muž supruzi Anđeliji, i najbolji tata za dvije princeze Aleksandru i Taru. Toliko nam je dopustio da napišemo o njegovom privatnom životu, koji čuva daleko od očiju javnosti i svetla reflektora, kao najdragocenije blago.

I ne treba da iskoristimo Sašinu posebnu sreću kad se vraća sa bilo koje strane sveta na Surčinski aerodrom, jer jednom je u šali rekao;
- Ako bih morao da biram gde bih mogao da živim, a da nije Beograd, dobili bi razglednicu iz Čikaga! :))

Ipak, kako kaže, u svom životu apsolutno ništa ne bi menjao i kada bi počinjao ispočetka, sve bi isto uradio.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO