aquarius2001

Svilenkasta, glatka, posve jasna... nakon nekoliko kompletiranih i samostalnih indie albuma, dva Billboard klub singla i nekoliko međunarodno popularnih tonskih zapisa, uključujući 'SUNDAY', 'FLOW' & 'SOUL SIZE LOVE', Jaidene Veda postala je prepoznatljiv glas kako underground klubske scene tako i 40 ponajboljih klubova širom svijeta.

Surađivala je s umjetnicima kao što su Ursula Rucker, Joaquin "Joe" Claussell, sa Grammy nominiranim Joshom Milanom, bivšim članom dueta "Blaze" Motown Recorda. Na listi producenata s kojima je surađivala našli su se Glen Underground, Jimpster, Ananda Project, Spinna & Osunlade.

Njene izvedbe su hvaljene kao neponovljive, često ju se opisuje kao "Bjork i Sade u jednoj osobi", čak je prozvana "Tracey Thorn modernog doba". U "GIANT STEP RECORDS"-u iz New Yorka prepoznali su njen višestruki talent u glazbenom natjecanju "Next Step", što je dodatno potaknulo usporedbe sa epohom zvanom "Naked Music" koja je na nju utjecala od samih početaka.

Nagrađivana redateljica i zvučna dizajnerca Jaidene (diplomirala zvučnu produkciju na filmskoj školi u Vancouveru) nagrađivana je na nekoliko međunarodnih filmskih festivala za "izvrsnu video produkciju", te nominirana za “najbolju eksperimentalnu i najbolju originalnu glazbu” za svoj kratki filmski prvijenac 2005. Nakon nagrade za “najbolji zvuk” u Torontu i Vancouveru, režirala je i producira reklamu za rukovoditelje komercijalnih sponzora za 'PEPSI'. Nastavlja raditi iza kamere, a danas je poznata po eksperimentiranju sa spotovima za indie glazbu i kratkim filmovima te suradnji s kanadskim izvedbenim umjetnicima, što je rezultiralo gerilskim dokumentarcem o underground sceni u Calgaryju koja je itekako utjecala na mlađu Vedu.

Njena novija nastojanja da usavrši svoje talente dovele su je 2015. do studija fotografije i rasvjete na Pariškoj akademiji umjetnosti. Dva njezina studijska djela odabrana su i uključena u izložu pod nazivom "The Body" svjetski poznatog fotografa Michaela Daksa koja se održala u Francuskoj. Pjevačica, tekstopisac, producentica, zvučna dizajnerica, redateljica, fotografkinja... ova "žena za sve" i ponosna “uradi sam” umjetnica, uspješno je dovršila svoj peti projekt kako bi njeno najnovije dijelo "HEART OF GOLD" ugledalo svjetlo dana. Već dobrano nahvaljeno od strane kritičara kao Vedin dosad najbolji uradak, ovaj album, financiran od strane obožavatelja, jedinstven je prikaz skladanja, produkcije, snimanja, videografije, fotografije te upravljanja velikim orkestrom gudačkih i jazz glazbenika, kolega pjevača, tekstopisaca i producenata širom svijeta preko Kanade, SAD, Velike Britanije, EU, Južne Afrike i Japana.

Veda je svijetu predstavila svoje kanadske korijene na mini turneji u lipnju i srpnju 2017. koja ju je dovela na pozornice u Bruxellesu, Barceloni, Portugalu, Londonu i završila u New Yorku. Početkom 2018. započinje debitantski nastup u Zagrebu, u Hrvatskoj.

Glazba objavljena na etiketama:
JAIVEDA PRODUCTIONS
MN2S
PAPA RECORDS
FANIA RECORDS
SOUL CANDI
GOGO
PENG
FADE RECORDS
ADAPTATION MUSIC
CURVVE RECORDINGS
AMENTI MUSIC
SOPHISTICADO RECORDINGS
DNH RECORDS
STILNOVO MUSIC
MOULTON MUSIC
MAKIN' MOVES

Jaidene veda (jaiveda productions)

http://www.facebook.com/pages/Jaidene-Veda/98613066962

http://itunes.apple.com/us/artist/jaidene-veda/id49264534

http://www.youtube.com/user/JaiVeda

https://soundcloud.com/jaideneveda

http://jaideneveda.bandcamp.com/
http://twitter.com/jaideneveda

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO