mali1006241

Proljetna i ljetna jutra idealna su za redovnu tjelesnu aktivnost. Ako se uz to još nalazimo na moru, uz svjež morski zrak, trening će u potpunosti našem tijelu dati potrebnu snagu i osvježenje. Građani Malog Lošinja zajedno s trenerskim timom Aktivne Hrvatske šalju podsjetnik o važnosti svakodnevnog vježbanja. Jednosatni trening vodili su treneri Filip Beljan, Antonio Korajac i Ivan Furdin, a s njima je vježbala i mlada gimnastičarka Anja Dabinović. Program je vodila ambasadorica projekta Renata Sopek. Vježbači su aktivirali cijelo tijelo i naučili kako vježbati tijekom godine što je iznimno važno za jačanje, ne samo tijela, već i cijelog organizma te imuniteta.

„Grad Mali Lošinj izrazito je sportsko - rekreativni grad. Imamo više od dvadeset sportskih klubova i udruga koje zaista rade s velikim brojem svih dobnih skupina. U gradu imamo različite sportske aktivnosti poput Dana sporta kada građane u što većem broju nastojimo okupiti ovdje na gradskom trgu. Isto tako imamo i sportske objekte, igrališta na kojima održavamo razne aktivnosti. Diljem naših otoka građani i gosti imaju na raspolaganju više od 250 km uređenih šetnica i biciklističkih staza, a ova brojka stalno se nadograđuje. Istaknut ću šetnicu Lungo Mare koja rekreativcima u bilo koje doba dana ili noći pruža svjež zrak u kombinaciji s aerosolom koji dokazano djeluje pozitivno na osobe s respiratornim problemima. Gosti kojima je rađena spirometrija prilikom njihova dolaska i odlaska pokazala je poboljšanje tijekom boravka ovdje. Drago nam je da i na ovaj način, jednom ovakvom manifestacijom kojoj zahvaljujem i koju imamo prilike ovdje ugostiti potvrđujemo brendiranje i pridonosimo popularizaciji aktivnog načina života." - istaknula je gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić te zaključila: „Moj domet vježbanja s obzirom na moju poziciju je aktivna šetnja s mojim kućnim ljubimcem. Nekada sam bila odbojkašica i gimnastičarka, no duge šetnje su mi najdraže."

Trening se održao u sklopu Lošinjskog vikenda vitalnosti, a u povodu Global Wellness Day-a. Cilj ovog sportsko - zdravstvenog vikenda bio je naglasiti važnost kvalitetnog načina življenja uz redovitu tjelovježbu, pravilnu prehranu te unutarnjeg zdravlja i ravnoteže tijela i duha uz slogan "One day can change your whole life! Partneri projekta u Malom Lošinju bili su Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja. Građani su uz trening imali priliku obaviti mjerenje tlaka te dobiti besplatne savjete koje su davali liječnici iz projekta Pokaži srce i poliklinike Vaš Pregled.

Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Stručni partner projekta je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Svi vježbači dobili su prigodne poklone partnera kao što je zdravi napitak Nutribulleta, omiljenog pomoćnika u kuhinji koji će vam osigurati savršeno uravnotežen obrok u manje u 60 sekundi. Partner je i Brita, vodeća međunarodna kompanija u filtraciji vode. Hidraciju za vježbače osigurala je Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening. Sponzor projekta je Janaf - jer energija povezuje.

Idući aktivacija Aktivne Hrvatske je radionica Jelene Atabeyki u dubrovačkom hotelu Valamar u subotu, 29. lipnja. Za sve treninge potrebno se prijaviti putem web stranice: www.aktivnahrvatska.hr

Tekst: Press
Fotografije: Ivan Brčić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO