buca1807231

Nekoliko mjeseci je prošlo otkako je publiku za male ekrane prikovao putopisni serijal "Stani na otoku", a njegova autorica Andrea Buča već se bacila u novu "ljetnu" avanturu. Nakon čarobnih otočkih prizora, vizura od kojih zastaje dah i šarmantnih sugovornika koji su nam svojim karakterima i pričama izmamili osmijehe, popularna redateljica i novinarka započela je sa snimanjem novog HRT-ovog serijala "Na Magistrali".

Kao što samo ime serijala sugerira, glavna protagonistica priče je Jadranska magistrala, cesta koja je nakon izgradnje temeljito promijenila živote uz obalu, ali i s one druge, kopnene strane, te značajno utjecala na razvoj turizma i dinamiku lokalnog stanovništva. “Žila kucavica” od šezdesetih godina do danas postala mnogo više od "običnog" asfaltiranog puta, usadivši se duboko u kolektivnu memoriju kao nezaboravni dio ljetovanja s kojeg svatko od nas nosi neke posebne uspomene. Tijekom svih tih godina magistrala je ispisala bezbroj priča, a upravo će one postati dijelom putopisnog serijala koje će Buča prenijeti gledateljima u šest epizoda čije je snimanje započelo krajem lipnja.

Na sebi svojstven, zabavan i avanturistički, ali uvijek i edukativan način, Andrea će ispričati priče o samoj magistralnoj cesti, ali i o ljudima koji uz nju i s njom žive, o običajima, o nostalgiji za nekim prošlim vremenima, o tradiciji koja se prenosi iz generacije na generaciju, o zadivljujućim prirodnim ljepotama, neobičnim specijalitetima, vremenskim nepogodama i zanimljivim dogodovštinama. Izmjenjujući prijevozna sredstva, Buča i njezin tim provest će se magistralom od početka do kraja, a na tom putu zasigurno će se u scenarij uplesti i pokoja avantura koju nitko nije mogao predvidjeti.

Kao i svi dosadašnji hvaljeni serijali; "Stani u Lici", "Stani u Zagorju" i "Stani na otoku", i serijal "Na Magistrali" očarat će gledatelje fenomenalnim prizorima, sutonima s najljepših vidikovaca, morskim pučinama na čijim se valovima ljeska sunce, surovim planinama, skrovitim uvalama u tirkiznim nijansama obgrljenih borovinom i čudesnim vizurama koje se izmjenjuju u retrovizoru automobila koji klizi jednom od najljepših cesta na svijetu. No, kao i svaki put Andrea će publici kroz dokumentarni pristup prvenstveno približiti ljude, njihove neobičnosti i jedinstvene karaktere, strasti i životne priče. Kao da su svi redom bliski prijatelji koji se poznaju godinama, potaknut će ih da se prisjete uspomena i upuste u pokoju polemiku, da nas ponešto nauče i inspiriraju, a ponekad i samo nasmiju. I dok deseci tisuća turista putuju na odmor autocestom, Andrea i njezin tim u ovom trenu hvataju magistralne krivine negdje oko Starigrada. Sve do sredine kolovoza tražit će pustolovine, čarolije i priče putujući danas pomalo zaboravljenom cestom, a sve što su doživjeli na vijugavoj i nepredvidljivoj magistrali uskoro ćemo gledati na malim ekranima, taman kada nam počne nedostajati bezbrižnost ljeta.

Do tada Bučine avanture možete pratiti putem njezinog Instagrama.

Tekst: Press
Fotografije: Privatna arhiva

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO