fssa2303241

Dosad neviđeni interes mladih inženjera iz cijelog svijeta vlada za nadolazeće 7. izdanje međunarodnog studentskog natjecanja Formula Student Alpe Adria koje će se održati od 20. do 25. kolovoza na Bugatti Rimac testnom poligonu u Mičevcu. Ove se godine za sudjelovanje prijavilo čak 280 timova iz cijelog svijeta. Sam proces prijava je jako zanimljiv. Ekipe su morale proći kviz koji nije bio nimalo lagan. Set pitanja odnosio se na sve segmente, a morao se proći u zadanom roku. Oni najbrži naravno bili su najsretniji. Kako je sve bilo putem video linka, zanimljivo je bilo gledati kako su svi uigrani i kako brzo dolaze do dogovora.

„20 do 30 tisuća ljudi iz cijelog svijeta je rješavalo kviz putem kojeg je 60 timova izborilo sudjelovanje. Kviz je bio tehničke prirode, no opet jako zanimljiv. Ljudima je to bio izazov. Svi hrvatski timovi su, na naše veliko zadovoljstvo, prošli kviz, što pokazuje kvalitetu njihovog obrazovanja te da mogu konkurirati najjačima i u teoriji. Sada je na njima da to pokažu i u praktičnom dijelu i na eventu!" - izjavio je Tibor Kezelj iz Formule Student Alpe Adria.

Interes za ovaj događaj koji promiče inovaciju, tehnologiju i strast prema automobilizmu dosegnuo je izuzetne razmjere. Od europskih zemalja poput Švedske, Ukrajine, Italije, Poljske, Belgije, Finske pa do dalekog SAD-a, Australije, Saudijske Arabije, Indonezije, Australije, Taiwana, Irana, Jordana, Liberie, Malezije, Indije i brojnih drugih, mladi inženjeri iz cijelog svijeta žele biti dio ovog vrhunskog iskustva.

„Ponosni smo na veliki interes i broj prijava za sedmo izdanje. U moru odličnih mladih inženjera, proces odabira 60 najboljih timova bio je vrlo izazovan. Maksimalno smo posvećeni organizaciji i novom izdanju događaja koji će, vjerujemo, ponuditi još bolji sadržaj, program i natjecanje te nadamo se, opravdati očekivanja sudionika i gledatelja." - zaključio je Tibor Kezelj.

Formula Student Alpe Adria međunarodno je studentsko natjecanje na kojem mladi inženjeri imaju priliku dizajnirati, konstruirati, testirati i utrkivati se s vlastitim prototipovima trkaćih bolida. Ovo natjecanje nije samo izvor natjecateljskog duha, već i platforma koja omogućuje studentima da svoje teorijsko znanje primijene u praksi. Sudjelovanje u ovom natjecanju predstavlja korak prema budućim karijerama u inženjeringu te priliku za stjecanje neprocjenjivog praktičnog iskustva i komunikacijskih vještina.

Nedavno je hrvatski organizator dobio prestižno priznanje, prema svjetskoj rang listi Formula Student - World Ranking hrvatsko je natjecanje zauzelo visoko treće mjesto u konkurenciji od 25 svjetskih događaja u CV / Hybrid kategoriji. U kategoriji električnih EV vozila, Formula Student Alpe Adria se pozicionirala na odličnom šestom mjestu.

Sudeći po neviđenom interesu, odličnoj nagrađenoj organizaciji i zavidnom talentu najboljih mladih inženjera iz cijelog svijeta, nadolazeća manifestacija inovacije ove nam godine donosi nova uzbuđenja i promjene koje će bez sumnje oblikovati autoindustriju budućnosti.

Tekst: Press
Fotografije: PR

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO