aktivna1203

Grad Pula domaćin je prvog ovogodišnjeg treninga vodećeg hrvatskog sportsko - edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Zabrinjavajući je podatak da smo sve deblja nacija. Čak 35 % osmogodišnjaka živi s prekomjernom tjelesnom težinom. Kako bismo se svi zajedno podsjetili na važnost redovne tjelesne aktivnosti u subotu, 6. travnja na Trgu Portarata održat će se besplatni trening na koji su svi pozvani. Za trening se potrebno prijaviti na; www.aktivnahrvatska.hr.

Stručni tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba educirat će građane te podsjetiti na važnost redovnog vježbanja. Trening je prilagođen svim generacijama, a vode ga Puležanka Tina Živković i Dubrovkinja Lukrecija Dragić. U timu su i treneri Fran Vukomanović i Filip Beljan. Program vodi ambasadorica projekta Renata Sopek. Partner projekta je Grad Pula.

„Veseli nas ponovni dolazak u Pulu nakon nekoliko godina. Trening je namijenjen svim generacijama. Aktivirat ćemo cijelo tijelo i pokazati kako vježbati tijekom godine što je iznimno važno za jačanje, ne samo tijela, već i cijelog organizma te imuniteta. Pozivam sve koji mogu da nam se pridruže te da zajednički pokažemo kako živjeti zdravo i aktivno!'' - izjavila je Renata Sopek.

Više od 60% građana Hrvatske nije dovoljno aktivno. Zabrinjavajući je podatak da sve više djece i mladih uopće ne vježba van školskih aktivnosti. „Tjelesna aktivnost neizmjerno je važna za očuvanje mentalnog i tjelesnog zdravlja. 13 posto je veća mogućnost za normalan akademski uspjeh kod djece koja imaju normalnu tjelesnu masu. Jedan od ključnih čimbenika za održavanje normalne tjelesne mase je tjelesna aktivnost. Na upisu u osnovnu školu čak 86 posto djece doseže preporuke od 60 minuta tjelesne aktivnosti dnevno u igri. Na izlazu iz osnovne škole padamo na samo 16 do 17 posto!" - istaknula je na Panelu KIneziološkog fakulteta prof.dr. sc. Sanja Musić Milanović, nacionalna kontakt osoba pri Svjetskoj zdravstvenoj asocijaciji i Europskoj komisiji za promicanje tjelesne aktivnosti.

Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Partner projekta je Nutribullet je omiljeni pomoćnik u kuhinji koji će vam osigurati savršeno uravnotežen obrok u manje u 60 sekundi pretvaranjem svih namirnica u ukusan, nutritivni napitak ispunjen hranjivim tvarima. Partner je Brita, vodeća međunarodna kompanija u filtraciji vode koja svojim proizvodima poboljšava kvalitetu vode za piće jer omogućava filtraciju vode izravno iz slavine i uklanja neugodne okuse, mirise, klor, kamenac, mikro plastiku, herbicide, pesticide i teške metale. Hidraciju za vježbače osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening. Partneri projekta su Janaf - jer energija povezuje, Mentalni trening, Falkensteiner Resort Punta Skala, Bluesun i Valamar hoteli.

Sve informacije o projektu možete saznati na www.aktivnahrvatka.hr.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO