botanist1708

Ljetna uzbuđenja u Zagrebu se nastavljaju. Jedan poseban događaj ove će subote, 19. kolovoza u večernjim satima dodatno podići temperaturu u gradu. Najljepši zagrebački vrt, onaj Botanista na Remetinečkoj cesti, građanima Zagreba poklanja „Fiestu Flamencu". Dinamični plesački duo koji čine Virgina Delgado te Mitja Obed, vodi nas na nezaboravno putovanje Andaluzijom i Španjolskom. Njih će glazbeno pratiti zagrebačka pjevačica Flamenca Nina Ćorić te Teo Mandžuka, najmlađi hrvatski gitarist Flamenca.

Nakon rasprodanih predstava ovoga proljeća, vrhunsko Flamenco iskustvo vraća se u Zagreb. Za sve ljubitelje ove andaluzijske umjetnosti Botanist priprema posebnu večer, puno strastvene glazbe i plesa. Bit će to ujedno posljednji njihov nastup ove godine u Zagrebu, pa organizatori pripremaju i brojna iznenađenja. Uz Flamenco, za pravi dojam najvatrenije zemlje Europe, tu su poseban meni inspiriran španjolskom kuhinjom te čuveno španjolsko piće Sangria.

Nina Ćorić je zagrebačka pjevačica flamenka i direktorica Flamenco Festivala Zagreb od 2012. do danas. Usavršavala se u Madridu i Sevilli te polazila privatne satove pjevanja kod Montse Cortés i Alicie Acuñe. Stalna je suradnica Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj s ciljem promoviranja flamenka u domovini, ali i izvan nje. Iza sebe ima brojne koncerte, nastupe (Nacionalni Dan Španjolske, Međunarodni festival čipke, Varaždinske barokne večeri) i suradnje. Zadnje u nizu su s Tamburaškim orkestrom HRT-a i maestrom Sinišom Leopoldom („Flamenko, Lorca & Tambura", flamenko u ozračju tambure) te s Balkan Zoo na albumu „Recycle". Ekskluzivni je izvođač Croatia Records.

Najmlađi domaći flamenco gitarist Teo Mandžuka u radnim dvadesetima počinje skladati autorski materijal, a u siječnju 2019. izdaje petnaest kompozicija na albumu ''Spanish Spirit'' objavljenog u produkcijskoj diskografskoj kući Sonoton (Njemačka). Redovito nastupa diljem Hrvatske i Slovenije.

Virginia Delgado je madridska je plesačica, koreografkinja i profesorica s diplomom iz flamenca i Danza Española. Studirala je u legendarnom centru za flamenco Amor de Dios, kombinirajući ovu izobrazbu s onom klasičnog plesa na Kraljevskom konzervatoriju u Madridu. 2013. osnovala je prvu plesnu trupu flamenca u Češkoj "Cía. Virginia Delgado" s kojom djeluje do danas. Surađivala je s brojnim umjetnicima, a posebno se ističu njezine suradnje s Blancom Perdiger, Irene Álvarez i La Lupi. Djeluje i preko svoje plesne škole u Pragu te podučava flamenco diljem Europe.

Mitja Obed kao flamenco plesač prvo se usavršavao u rodnoj Sloveniji. Ubrzo odlazi u Madrid te na akademiji Amor de Dios polazi satove kod zvučnih imena kao što su La Lupi, Maria Juncal, Alfonso Losa, Joaquin Grilo i brojni drugi. Surađuje s brojnim umjetnicima iz Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Španjolske, a predstave Dictarot, Flamencoraneo, Trenutak, Del Viento i Kutija rezultat su tih suradnji. Dobitnik je nagrade za najboljeg koreografa na festivalu Transgeneracije u Ljubljani. Od 2012. kontinuirano vodi školu flamenca plesa „Un Respiro" u Zagrebu.

Građani te gosti Zagreba uživat će u 80 minuta plesa bez pauze. Cijeli događaj traje od 20 sati do ponoći. Uz umjetnike, DJ će nas također zabaviti španjolskim ritmovima.

Tekst: Press
Fotografija: Fiesta Flamenca

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO