rabo2707

Tvrtka Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda, kao najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježe jabuke, postaje nova članica Mészáros Grupacije u vlasništvu g. Lőrinc Mészárosa. Mészáros Grupa je, uz ostale djelatnosti, jedan od najznačajnijih europskih poljoprivrednih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mljekarstva, peradarstva te vinarstva, s više od 50.000 hektara proizvodnih površina. Ovom akvizicijom Mészáros Grupa sada postaje i jedan od regionalnih lidera voćarstva te radi snažan internacionalni iskorak u sektoru proizvodnje i distribucije svježeg voća.

U okviru Mészáros Grupe tvrtka Rabo d.o.o. će i dalje, s dosadašnjim menadžmentom i zaposlenicima, nastaviti s uspješnom realizacijom svih planiranih aktivnosti i zacrtanih ciljeva u budućnosti. Predmetna akvizicija, osim za daljnji razvoj tvrtke, investicije i zapošljavanja, predstavlja mogućnost i dodatnog osnaživanja lokalne zajednice, kao i baranjske privrede u cjelini.

"Zaista sam jako zadovoljan što sve više tvrtki Mészáros Grupe uspješno ulazi na međunarodno tržište, povećavajući tako broj svojih inozemnih podružnica. Ovom akvizicijom Grupa će dobiti jedinstveni know-how o proizvodnji, skladištenju, konfekciji i distribuciji svježeg voća, koji se može uspješno primjenjivati u svim budućim ulaganjima u tvrtku, ali također i na našim površinama u Mađarskoj. Naš cilj je da Rabo d.o.o., uz očuvanje svog prepoznatljivog brenda i pozicije u sektoru proizvodnje voća, predstavlja i snažnu platformu za budući rast i investicije u ovaj specifičan sektor, a koje bi naša Grupa mogla provoditi u narednom razdoblju.“ - izjavio je Mészáros Lőrinc, vlasnik Grupe Mészáros.

"Naš cilj je ostati visoko konkurentna i diverzificirana poljoprivredna grupacija koja posluje sukladno zapadnoeuropskim standardima te iskoristiti sve mogućnosti za stvaranje snažnih sinergijskih potencijala i učinaka.” - rekao je Szabolcs Makai, predsjednik Uprave Talentis Agro Zrt.

"Rabo d.o.o. će, kao hrvatski lider u proizvodnji jabuka i njen najveći izvoznik, zasigurno predstavljati vrlo vrijedan segment bogatog poljoprivrednog portfelja Mészáros Grupe, ali i njen značajan iskorak u sektor voćarstva. U dogovoru s budućim vlasnikom, tvrtka će zadržati dosadašnji smjer i strategiju svog poslovanja s daljnjim razvojem i jačanjem proizvodnih kapaciteta, ali i tržišne pozicije naših proizvoda, kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima. Želimo i nadalje snažno razvijati uspješnu suradnju s našim dugogodišnjim partnerima, kako na domaćem, tako i na tržištima Velike Britanije, zapadne Europe te Bliskog Istoka. Naš glavni fokus i dalje ostaju visoka produktivnost, kvaliteta i dodana vrijednost naših proizvoda, kao i dugoročno etabliranje tvrtke kao renomiranog i prepoznatljivog brenda jabuke na svjetskom tržištu. Snaga grupacije i njeni pozitivni sinergijski efekti će nedvojbeno donijeti brojne mogućnosti za budući rast i razvoj proizvodnje te poslovanja naše tvrtke, u vremenu koje je ispred nas.“ - rekao je Nikola Velicki, osnivač i budući izvršni direktor tvrtke Rabo d.o.o.

Više informacija o tvrtki Rabo d.o.o. nalazi se na stranici www.rabo.hr

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO