kube2707

Aleksandar Ljiljak jedan je od autora koji su obilježili početak novog milenija. Koncertom naziva “Ljiljak25” obilježava 25 godina karijere, što je ujedno i prvi samostalni nastup u 25 godina karijere - 12. listopada u zagrebačkom klubu Peti Kupe. Ljiljakova karijera krenula je 1998. pokretanjem neprežaljene grupe yammat, s kojom je svirao i za koju je pisao i producirao pjesme, od kojih se posebno izdvaja jedan od njihovih najvećih hitova “Putujem”.

“Kad sam počinjao s yammatom, odbijao sam svirke jer sam mislio da imamo premalo autorskog materijala. Kasnije sam provodio toliko vremena u studiju i bio pre zaposlen pozadinskom muzikom da nije ostalo kapaciteta za nastupe”, objašnjava Ljiljak.

Svoj talent prenio je na male ekrane kroz skladanje pozadinske glazbe. Između 2005. i 2012. skladao je za preko 900 epizoda jedne od najuspješnijih domaćih serija uopće - “Zabranjenu ljubav”, za TV serije “Dobre namjere”, “Hitna 94”, “Periferija City”, “Bandićevi”, “Ljubav je na selu” te dvije sezone “Ruže vjetrova”.

Skladao je i naslovnu temu za dokumentarni film “Lice glumice” za koju je tekst pisao veliki Arsen Dedić, a otpjevala ju Ivana Vrdoljak Vanna. Za Natali Dizdar napisao je jednu od njenih najpoznatijih pjesama “Dan po dan”, a kao osnivač Headoneasta s kojim djeluje već 20 godina, nanizao je veliki broj hitova koji su poharali radijski eter.

“Onda sam uzeo pauzu, objavljivao tek singl ili dva godišnje i osjetio želju da svoju muziku izvodim s bendom pred publikom. Prva postaja je Peti kupe 12.10. i nadam se da će oni koji su voljeli yammat i Headoneast doći na koncert i da ćemo skupa uživati”, nadodaje raspoloženi kantautor.

Ulaznice su puštene u prodaju po ‘early bird’ cijeni od 12 EUR do 15. kolovoza, nakon čega je redovna cijena 15 EUR, dok će na dan koncerta cijena biti 20 EUR. Ulaznice se mogu kupiti online preko sustava Entrio.hr kao i na svim njihovim prodajnim mjestima.

Playlista Ljiljak25 - https://www.youtube.com/playlist?list=PLiuJowNRZ7caLqd0T0m8QxSympQgbliw1

Instagram - https://www.instagram.com/aleksandarljiljak/

Facebook - https://www.facebook.com/headoneast1

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO