lana2903

U jubilarnoj 25.-oj epizodi podcasta „Mame kod Lane“, ujedno i četvrtom specijalu „Tate kod Lane“ voditeljica Lana Gojak Bajt ugostila je poznatog hrvatskog fitness trenera, TV lice, supruga te oca triju djevojčica, Edina Mehmedovića. U ovoj epizodi saznajte kako je Edin kroz igru s prijateljima otkrio ljubav prema sportu te kako se nosi s izazovima očinstva.

„Čista romantika - o tome najviše volim pričati.“ - Edin kroz osmijeh objašnjava kako je svoje najljepše dane provodio u novozagrebačkim Dugavama koje su tada, 80-ih, bile njegovo „igralište“, a njihov svaki kutak je istražio sa svojim prijateljima. Od djetinjstva je razvijao ljubav prema sportu - „Sine moj dragi, ti si jedino talentiran za loptu ganjati.“ rekla mu je majka, a on je nastavio tim putem sve do danas, a zdravo djetinjstvo na otvorenom i veliko društvo sa svih strana bilo mu je krucijalno u njegovom razvoju.

„Žena mi kaže da ima četvoro djece u kući.“ govori Edin s oduševljenjem - „Dosadno mi je kad se moramo držati reda, moram ih naučiti disciplinu, a ni sam nisam discipliniran.“ Prije nego li je saznao da će postati otac, bio je u parkiću i vidio muškarca mlađeg od sebe koji se igra sa svojom kćerkom i u njemu se upalila lampica, osjetio je očinski instinkt s 30 godina i pomislio kako je ubiti zabavno biti roditelj. Iako je u vrijeme prve trudnoće njegov posao bio turbulentan, u privatnom životu je bio potpuno smiren i željno iščekivao kćerkicu. Budućim očevima preporuča uzimanje porodiljnog, jer kako kaže, tako se s djetetom najlakše zbližiti. Iako je s drugom i trećom trudnoćom bilo malo zahtjevnije, ipak je tražio trenutke „čiste romantike“.

„Linda, bi li htjela brata ili sestru? A ona odgovara - zeku!“ kaže Edin kako je svojoj najstarijoj kćeri iznio sretne vijesti o novoj bebi, a ona svoje „oduševljenje“ nije mogla sakriti, no dobila je i seku i plišanog zeku. Što se tiče odnosa s djecom, cilj mu je da u njemu uvijek imaju sigurnost, traže za savjet i utjehu, ali same snose posljedice svojih postupaka. „Neko dijete će uživati u timskom sportu, a neko u individualnom.“ odgovara koliko mu kretanje i boravak na svježem zraku znače u odgoju djece, a njegova najstarija kćerka Linda voli preskakati uže te treniraju zajedno. Roditeljima preporuča plivanje kao prvu fizičku aktivnost koju bi djeca trebala trenirati, potom lakše borilačke vještine s ciljem razvijanja motorike. Svoje kćeri učio je rolati, sanjkati i skijati, a na momčadske sportove još nisu ni krenuli, kaže bitnije je da se zabavljaju jer još uvijek nemaju kapaciteta za shvaćanje timskog sporta. „Imati dijete je najveći životni projekt“ čuo je od prijatelja, a time se i vodi. Dodaje kako zna ponekad i pogriješiti, ali uvijek se trudi komunicirati i stupiti u odnos sa svojim djetetom.

„Strog sam za korištenje elektroničnih uređaja - ako se dogovorimo da koristi mobitel i prekrši vrijeme korištenja, sljedeći dan ga za toliko manje koristi.“ Odgovara na pitanje kako postavlja granice s najstarijom kćeri. Sa srednjom je problem što ne voli voće, ali on pronalazi alternativu u smoothijima.

Kako je otkrio ljubav prema sportu i kako se nosi s izazovima očinstva poslušajte u specijalnoj epizodi podcasta „Mame kod Lane“ imena „Tate kod Lane“ s Edinom Mehmedovićem koja je dostupna već danas na na YouTubeu, te na audio podcast platformama poput Spotifya, Applea i Googlea.

Tekst: Press
Fotografija: Siniša Bajt

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO