lana2305

Franka Batelić, poznata hrvatska pjevačica, pravnica, poduzetnica i majka, gostovala je u ovotjednoj epizodi podcasta „Mame kod Lane“ voditeljice Lane Gojak Bajt. U ovom emotivnom razgovoru Franka je odgovarala na pitanja te podijelila svoja iskustva poroda i majčinstva počevši od svog djetinjstva u Istri.

Franka je odrasla u malome mjestu uz more i prirodu što opisuje kao idilično djetinjstvo. „Imala sam djetinjstvo za poželjeti. „Uz mamu, nona nas je odgajala; ona je bila naša glava kuće što je i dan danas tako“ prisjetila se Franka. Ovo okruženje pružilo joj je stabilnost i ljubav koja ju je oblikovala kao osobu.

Priznala je da nikada nije bila majčinski tip niti je razmišljala o majčinstvu, ali je sve došlo spontano kada je bilo vrijeme. „Nikada nisi spreman, bez obzira na godine, svijet ti se kompletno izokrene“ - ispričala je Franka kada su se dotakle teme majčinstva. „Išla sam na iznenadni carski rez sa Viktorom i tek sada shvaćam koliki je to bilo stresno, ali i dalje nemam nikakav negativan stav oko poroda. Još uvijek čuvam svoj prvi test za trudnoću.“

Lana i Franka su se dotakle teme „mom shaminga“ gdje se Franka pronašla. „Jako puno puta sam se susrela sa „mom shamingom“ i nerealnim očekivanjima od drugih majki jer sam javna osoba, pogotovo kada sam bila friška mama“. Naglasila je koliko je važno da svaka žena odvoji vrijeme za sebe i da je kombinacija društvenih očekivanja i urođenih instinkta vječna borba za svaku majku - „Konstantno imam grižnju savjesti kao mama, treba odvojiti i vrijeme za sebe“. Franka je također spomenula kako je često doživljavala burn out jer je pokušavala uskladiti karijeru i obitelj, a ne bi uzela vrijeme za sebe - „Imam burn out barem jednom tjedno, kada jurim i pogubim misli. Što prije prihvatiš da ne možeš imati sve pod kontrolom, lakše ćeš se nositi s izazovima. Bolji si roditelj kada si sretan i miran.“

Na kraju dana, unatoč svim izazovima, Franka je priznala da su joj djeca najveći izvor radosti i smisla života - „Ljudi moraju biti spremni da nisi svaki dan sretan kada si majka, ali djeca ti daju neki drugi smisao,“ rekla je, dodajući da najdraže trenutke provodi sa djecom u večernjim satima i momentima uspavljivanja. „Majčinstvo me u potpunosti promijenilo, postala sam puno emotivnija i jako me počela mučiti prolaznost vremena“.

U podcastu Lana i Franka su otvorile još mnogo zanimljiv ih tema, no to ostaje na vama da ih otkrijete. Epizoda je dostupna već danas na YouTubeu, te audio podcast platformama poput Spotifya, Applea i Googlea.

Tekst: Press
Fotografija: Siniša Bajt

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO