lana0905

U ovotjednoj epizodi podcasta „Mame kod Lane“ voditeljice Lane Gojak Bajt gostovala je modna dizajnerica vlastitog modnog brenda naziva “Larie“, Marina Matić. Majka dječaka i djevojčice, te pomajka još jednoj djevojčici, u ovotjednoj epizodi otkrila je čari majčinstva, ali i izazove koje nosi porod i postporođajna depresija.

Marina je srednje dijete koje ima mlađeg brata i stariju sestru te se rado prisjeća svog djetinjstva. “Sretna sam jer je bilo sretno djetinjstvo.” Osim s mamom i tatom, veći dio djetinjstva provela je kod bake i ujaka koji su imali velik utjecaj na njezinu osobnost. Ovo što sam ja danas i kakva sam danas, za ovaj moj način razmišljanja, mogu uvelike zahvaliti njima.”

Što se tiče karijere i majčinstva, Marina je oduvijek znala čime se želi baviti, a to je dizajniranje odjeće i modnih dodataka. S ulogom majke susrela se u trideset prvoj godini, ali navodi da je Tara, njena pastorka, kćer supruga Krešimira, bila prvo iskustvo i divna priprema za izazove majčinstva. Marina je na svijet donijela dugo očekivanog sina Vida i kćer Minu. Kao dizajnerici, trudnoća je za nju bilo prelijepo iskustvo kod kojeg je mogla eksperimentirati s odjevnim kombinacijama koje je pronalazila u suprugovom ormaru “Nas trudnice spašava oversized trend koji je danas široko raširen.” - kroz humor opisuje Marina.

Poroda se nerado sjeća - “Minu sam prerano rodila i čekalo se da napunim 34. tjedan. Osjetila sam da mi tijelo uopće nije spremno na to” riječi su koje su opisale Marinin drugi preuranjeni porod koji je trajao 31 sat. „Znala sam da postporođajna depresija postoji, ali nikada nisam mislila da će se meni to dogoditi. Mislim da je niz nekih situacija pokrenuo tu lavinu kod mene. I upravo zbog postporođajne depresije sam se bojala druge trudnoće.“ - ispričala je Marina kada se dotakla teme o postporođajnoj depresiji i mentalnim izazovima nakon poroda. Istovremeno se suočila s gubitkom ujaka, koji joj je bio poput drugog oca, i nizom drugih izazova. Unatoč tamnim trenucima, Marina je pronašla snagu u majčinstvu - „Vid mi je bio slamka spasa.“ Također se dotaknula kako nije ona jedina koja je nažalost imala takvo iskustvo, ali je dala savjet kako „ Nije loše reći da si loše.“

U podcastu Lana i Marina otvorile su još mnogo zanimljivih tema, a sve zanimljivosti otkrijete već danas. Epizoda je dostupna na YouTubeu, te audio podcast platformama poput Spotifya, Applea i Googlea.

Tekst: Press
Fotografija: Siniša Bajt

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO