Poslušajte Ave Mariu u emotivnoj izvedbi Danijele Martinović Ispis E-mail
Autor: Press centar   Objavljeno: Utorak, 19. ožujka 2019. god. u 11:58

danijela1903

 

Glazbenica Danijela Martinović otpjevala je jednu posebnu Ave Mariu u crkvi Kaptol. Ova duboko emotivna glazbena priča vodi nas svakog ponaosob u svijet najdubljih osjećaja i razmišljanja o životu. Danijelu ova pjesma veže uz dugogoišnju prijateljicu Doris, a o tome kako je nastala ova izvedba kaže: "Doris Karamatić (kao djevojčica Maras) moja je životna prijateljica, moja suputnica, moja srodna duša, moja polovica. Rođene smo u istoj, jako toploj ljetnoj noći u Splitu u istom rodilištu sa 15. na 16. srpnja 1971. Rekli su nam da je u toj, od topline ljepljivoj noći, nebom gospodario nestvarno lijep mjesec... da je prekrivao gotovo cijelo nebo. Tako su nam rekli, a mame ne lažu nikada.

 

Upoznale smo se kada smo imale 14 godina u srednjoj Muzičkoj školi Josip Hatze. Obje smo svirale harfu, ja punih 6 godina, a ona će do kraja - njoj je harfa Život. Od tada smo i fizički nerazdvojne iako nam je jasno da smo nerazdvojene od prije samog početka pa do kraja predstave zvane Život i nakon nje. Doris se krstila, pričestila i krizmala u crkvi Kaptol, a ja sam joj, razumije se, bila kuma. Kuma je odmah nakon roditelja najvažnija osoba svom kumčetu. Odgovorna je brinuti se, strepiti i čuvati ga od svega, a pogotovo nakon smrti roditelja. Već nekoliko godina Dorisina su oba roditelja s punim povjerenjem prepustila meni palicu, shvatila sam ozbiljno tu ulogu. Zato nam je Kaptol jako važan.

 

Tonski zapis nije nastao u studiju već u praznoj crkvi jer mi je želja bila da se energija crkve, svih izgovorenih, odšaptanih i ispjevanih molitvi koje desetljećima vibriraju prostorom pomiješaju sa zvukom harfe i mojim glasom. Nastala je ova snimka, uspomena na jednu nevjerojatnu priču koju Vam poklanjamo s posvetom. Svaki stvoreni Život jedinstvena je pjesma. Pjevajte svoju pjesmu i pustite da je drugi pjevaju.

 

Zadnji kadar ima posebnu poruku ali to ću ostaviti na slobodu svakom pojedincu. Hvala svima koji će svojim slušanjem podijeliti s nama sve ono što smo do ovoga trenutka proživjele zajedno i utkale u ovu pjesmu, u svaku notu, svaki stih i u tišinu među njih."

 

Izvor: Press

 

 

Najave događanja

 

        Kontaktirajte nas  |  Press služba: press@party.hr  |  Uredništvo: urednistvo@party.hr  |  Foto služba: photo@party.hr  |  Marketing: marketing@party.hr
logo
© 2020 PartyHR. All Rights Reserved.