opera2610231

Nakon rasprodanih koncerata diljem regije, najveći glazbeni simfo-rock spektakl na ovim prostorima, ‘Rock Opera’, organiziran u zajedničkoj suradnji međunarodnog simfonijskog orkestra, big banda i zbora, pod ravnanjem dirigenta i autora glazbenih aranžmana, Fedora Vrtačnika, krenuo je na turneju po Hrvatskoj. Prva postaja bila je zagrebačka Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, koja je ovacijama, dupkom puna, dočekala čak 50 izvođača na pozornici.

U njihovoj izvedbi, publika je imala prilike uživati u glazbi bandova poput Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, The Doors, AC/DC, Pink Floyd, Toto, The Rolling Stones, The Beatles, Tine Turner, Prince-a i drugih svjetskih imena, točnije čak 22 glazbena hita izvođača i grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svjetske i domaće glazbene scene 20. stoljeća.

Najveću čar koncertu, dakako, daje činjenica da najveći i bezvremenski rock'n'roll hitovi, tijekom ovog spektakla zažive u potpuno drugačijem ruhu - onom simfoničkom. Neobičan spoj klasičnog rocka, jazz-a i opere doveo je do toga da ‘Rock Opera’ već nekoliko godina spaja, ne samo glazbene žanrove, već i različitu publiku. A koliko se zagrebačka publika zaželjela ''dobrog starog rocka'', dovoljno govori činjenica da se za ovaj koncert doslovno tražila ''karta više'', s obzirom da je rasprodan čak mjesec dana prije same izvedbe.

Ovaj ekskluzivni glazbeni program u trajanju od 120 minuta očekuje i riječku publiku u Dvorani mladosti 27. listopada te publiku u Varaždinu, u Areni Varaždin, 28. listopada. Nekolicina preostalih ulaznica za ova dva grada još je dostupno putem sustava Eventim.

Tekst: Press
Fotografije: Dario Horvat

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO